Janny en André op avontuur voor nieuw seizoen 'Denkend aan Holland'

vrijdag 25 augustus 2023
Foto: Omroep MAX - © Viviënne de Rop 2023

Janny van der Heijden en André van Duin trotseren deze zomer de Nederlandse wateren voor het vijfde seizoen van 'Denkend aan Holland'.

Het bekende vaarduo gaat met hun bootje op ontdekkingstocht, volgt weer prachtige vaarroutes en maakt onderweg verrassende uitstapjes. 'Denkend aan Holland' is vanaf zaterdag 26 augustus om 22.05 uur te zien bij MAX op NPO 1.


In het nieuwe seizoen van 'Denkend aan Holland' ontdekken Janny van der Heijden en André van Duin Nederland weer vanaf het water. Het bekende duo staat te popelen om nieuwe plekken te ontdekken. Dit jaar varen Janny en André over de Geldersche IJssel, gaan ze met hun bootje naar André’s geboortestad: Rotterdam, bezoeken ze vestingsteden Gorinchem, Woudrichem en Heusden én genieten ze van de kronkelende Overijsselse Vecht. Uiteraard is scheepshond Nhaan ook van de partij, zij houdt een oogje in het zeil.`

Aflevering 1 – Geldersche IJssel
Janny en André varen van Zutphen naar Arnhem over de Geldersche IJssel. Onderweg passeren ze het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. In de Hanzestad Doesburg mogen Janny en André zelf mosterd maken. Daarna gaat de vaartocht verder langs het fraaie Kasteel Middachten, dat nog particulier wordt bewoond door een graaf. Janny en André eindigen in Arnhem, daar genieten ze van echte Arnhemse meisjes, een lokale lekkernij. En samen met burgemeester Marcouch beklimmen ze de Eusebiuskerk en overzien ze Arnhem vanaf een hoog glazen balkon.

Webserie 'Janny Vaart Wel'
Janny vaart voor 'Denkend aan Holland' al jaren door Nederland. Op het water ziet ze veel gebeuren waar ze zich over verbaast. Waarom mag je de naam van je boot niet veranderen, hoe ga je zonder brokken door een sluis en waarom sla je een fles champagne kapot bij het dopen? Voor de webserie 'Janny Vaart Wel' kijkt Janny mee met mensen die dagelijks op en rond het water werken en leven. Denk aan sluiswachters, havenmeesters, de waterpolitie en pontbestuurders. Bij hen zoekt Janny antwoorden op deze en andere vragen. De webserie is vanaf 26 augustus te zien op NPO Start.

'Denkend aan Holland', vanaf zaterdag 26 augustus om 22.05 uur bij MAX op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers