Jelka van Houten presenteert nieuw real life make-over-programma bij Net5

dinsdag 25 juli 2023

In het frisse, luchtige, humorvolle en tegelijk serieuze real life make-over-programma 'Jelka Op Eigen Houtje' komt Jelka van Houten elke week voor een nieuwe uitdaging te staan.

Wekelijks helpt zij mensen om hun interieur een complete transformatie te geven. Van een luxe appartement tot aftandse studentenkamer of degelijk rijtjeshuis: Jelka tovert de ruimte volledig op haar eigen manier om. Hiervoor schakelt zij een team van vrienden, bekenden en professionals in. Haar vriend Henry van Loon, zus Carice, beste vriendin Birgit Schuurman en vele anderen worden ingeschakeld om een complete make-over te realiseren.


Jelka is actrice, comédienne, zangeres, musicalster, en - wat veel mensen niet weten - decorbouwer, stukadoor en home-make-over-specialist. Ze kan slopen, tegelzetten, verven en boren. Ze kent zo ongeveer alle kringloopwinkels en koopt daar de leukste spullen op om ieder object van een fantastische make-over te voorzien.

Jelka van Houten: 'De drang om te klussen is zo groot sinds ik niet meer als decorbouwer werk. Ik ben thuis altijd in de weer met mijn zaag, kwast of boormachine. Nadat ik naast mijn eigen woning ook alle huizen van mijn vrienden onder handen had genomen kreeg ik de kans om dit programma te maken, een droom die uitkomt!'

In iedere aflevering neemt Jelka de kijker mee in haar bijzondere en smaakvolle kijk op wat je kunt doen met doorsneewoningen en  appartementen. Hiervoor krijgt zij carte blanche. Van kennismaking en eerste indruk tot ontwerp-, kleur- en stijlkeuzes. Het struinen langs meubel- en brocantewinkels, de sloop, de verbouwing en het afstylen; de kijker is overal bij ... ook als het misgaat of de druk te hoog wordt.

Jelka geeft de kijkers klustips en laat ze vooral zien dat er meer is dan het zoveelste whitewash visgraat-vloertje met bijbehorende meubels. Iedere aflevering werkt toe naar de reveal aan de bewoners; zijn zij ook blij met de gedurfde en verrassende keuzes die Jelka maakt?

'Jelka Op Eigen Houtje' wordt geproduceerd door BlazHoffski.

'Jelka Op Eigen Houtje', vanaf woensdag 30 augustus om 20.30 uur bij Net5 en vooruit te kijken op Prime Video.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boer zoekt Vrouw Europa' (KRO-NCRV)

Verdrinken ze in elkaars ogen? Of moeten ze nog even wennen aan elkaar? De boeren gaan op speeddate. Ze hebben ieder tien briefschrijvers uitgekozen die ze beter willen leren kennen. Ze hebben vijf minuten voor die ene, allerbelangrijkste eerste indruk. De een probeert het met complimenten, de ander geeft een boom cadeau. Wie springen eruit en mag mee op dagdate?

'Boer zoekt vrouw Europa', om 20.25 uur op NPO 1.

Dossiers