Jeroen Snel vertrekt bij de EO

zaterdag 22 april 2023
Foto: EO - © Willem Jan de Bruin 2023

Na meer dan dertig jaar neemt Jeroen Snel afscheid van de EO. Jeroen was ruim twintig jaar een vaste waarde van het royaltyprogramma 'Blauw Bloed'.

Voor dit programma blijft hij op afroepbasis als royaltydeskundige beschikbaar. Jeroen nam al langdurig verlof op om afstand te nemen van de routine en hectiek van de wekelijkse uitzendingen. Nu valt het besluit om het vaste dienstverband achter zich te laten.


Jeroen begon zijn televisiecarrière bij 'Tijdsein' en werkte bij 'Twee Vandaag' als presentator en (oorlogs)verslaggever. Ook presenteerde hij verschillende radioprogramma’s.

Jeroen: 'Op dit moment in mijn leven kies ik ervoor om mezelf meer vrijheid te geven. Het lijkt me leuk om de bakens nog een keer te verzetten en te kijken hoe ik mijn professionele bestaan nog een keer een andere wending kan geven. Ik kijk met dankbaarheid terug op mijn periode bij de EO. Ik heb veel geleerd en veel bijzondere momenten en ontmoetingen meegemaakt. Ik neem heel veel goede herinneringen mee.'

EO-directeur Arjan Lock: 'Wij zijn Jeroen dankbaar voor al die jaren dat hij zich voor de EO heeft ingezet in verschillende radio- en tv-programma’s. Jeroen is vele jaren een belangrijke drager van 'Blauw Bloed' geweest en is wat mij betreft dé royaltydeskundige van Nederland. Wij wensen hem veel succes en plezier bij alles wat hij verder gaat ondernemen.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers