'Joanna Lumley: Greatest Cities of the World' bij MAX op NPO 2

zondag 1 januari 2023
Foto: © Omroep MAX 2022

Op maandag 2 januari om 20.30 uur op NPO 2 start de serie 'Joanna Lumley: Greatest Cities of the World'. Joanna Lumley reist naar drie wereldsteden.

In Rome opent ze de Sixtijnse Kapel en ontmoet ze filmster Gina Lollobrigida. Berlijn ontdekt ze met een vrouwelijke motorclub en ze begeeft ze zich in het nachtleven. In Parijs krijgt ze een rondleiding door de Notre Dame en ze bezoekt de Moulin Rouge.


In drie afleveringen trekt ze van Rome, naar Berlijn en eindigt in Parijs. 

Aflevering 1: Rome
Joanna Lumley reist naar Rome en bezoekt Het Pantheon en de Trevi-fontein. Hierna heeft ze een afspraak met een van de meest notoire paparazzi uit de tijd dat Hollywoodsterren Rome onveilig maakten. Hij vertelt over zijn ontmoetingen met Elizabeth Taylor, Sophia Loren en een ruzie met Mick Jagger. De volgende ochtend mag Joanna de Sixtijnse Kapel openen. Hierna bezoekt Joanna de plek waar Julius Caesar werd vermoord en ziet ze de prachtigste sieraden bij de wereldberoemde juwelier Bulgari. Joanna sluit haar bezoek aan Rome af met met een ontmoeting met de legendarische Italiaanse filmster Gina Lollobrigida.

'Joanna Lumley: Greatest Cities of the World', vanaf maandag 2 januari om 20.30 uur bij MAX op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers