Jochem Myjer letterlijk en figuurlijk in de wolken voor EO-serie

donderdag 14 oktober 2021

In de nieuwe vierdelige EO-serie 'Jochem in de Wolken' is komiek en bijna-bioloog Jochem Myjer letterlijk en figuurlijk in de wolken. In een luchtballon vaart hij over vier van Nederlands mooiste en meest waardevolle natuurgebieden.

Met zijn aanstekelijke passie en humor beschrijft hij, als groot natuurliefhebber en fanatiek vogelaar, op een unieke manier het landschap en zijn bewoners.


'Jochem in de Wolken' is een natuurserie voor het hele gezin met prachtige beelden van grote hoogtes. De EO hoopt dat deze serie bijdraagt aan bewustwording over de waarde van natuurgebieden in ons land. Vanuit vogelperspectief neemt Jochem Myjer de kijker vol enthousiasme mee in zijn verwondering over de schoonheid en diversiteit van Friesland en het Waddengebied, de Biesbosch, de Veluwe en het Limburgse Geuldal. 'Vanuit een romantische luchtballon vaar ik op zwoele zomeravonden over ons land en zie ik vanuit de lucht wat alle vliegende vogels allang weten: dat onze Nederlandse natuur zo betoverend mooi is. Ik hoop iedereen stapelverliefd te maken op deze natuurgebieden. Want als je ergens van houdt, word je er vanzelf zuiniger op', aldus Jochem.

Nog niet eerder werkte de theatermaker en kinderboekenschrijver zo intensief mee aan een televisieprogramma. Gedreven door zijn passie voor alles dat groeit en vliegt, kon hij dit aanbod echter niet afslaan. 'Van kinds af aan ben ik stapelverliefd op onze Nederlandse natuur. Van mijn eerste zakgeld kocht ik een verrekijker om nog beter naar de vogels en de dieren te kunnen kijken. Na schooltijd was ik dan ook vaak in de natuur te vinden. Het was dus een logische stap om biologie te gaan studeren. Maar na drie jaar kwam er een andere grote liefde in mijn leven. Het podium. Dat betekende het einde van mijn studie. Nu keer ik na 25 jaar optreden voor eventjes terug naar mijn eerste liefde.'


'Jochem in de Wolken', vanaf vrijdag 15 oktober om 21.30 uur bij de EO op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers