Joep van Deudekom en Tim Senders presenteren nieuw seizoen 'How Do They Do It?'

zaterdag 30 juli 2022

Hoeveel kost een privé-onderzeeër? Wat gebeurt er met plastic dat nu niet meer gescheiden wordt opgehaald? Wanneer krijgen we de eerste vliegende autos? En is drinkbaar zeewater dé oplossing voor het dreigende watertekort?

Antwoord op deze en nog veel meer fascinerende vragen worden voor de kijker beantwoord in het nieuwe seizoen 'How Do They Do It? Met Joep & Tim'. Dit seizoen wordt presentator Tim Senders bijgestaan door een oude bekende en niemand minder dan presentator Joep van Deudekom! De twee heren zijn vastberaden ook dit seizoen weer uitgebreid onderzoek te verrichten naar verschillende relevante, opmerkelijke en bijzondere onderwerpen.


Hollands glorie
Nederlandse bedrijven zijn weer ruim vertegenwoordigd in dit nieuwe seizoen. Ook ligt er een grote focus op het uitlichten van partijen die met een eerlijk klimaat beleid te werk gaan en innovatie hoog in het vaandel hebben staan. Zo gaat Tim bijvoorbeeld langs bij een van de grootste tulpen- en bollenkwekers van Nederland: Borst Bloembollen, waarbij bijna het gehele proces van ‘t land tot aan de veiling geautomatiseerd is. Ook wordt de volledige weg gevolgd van plastic afval tot gloednieuwe plastic producten en hoe gaat dit precies in z’n werk nu veel gemeenten het plastic niet meer apart komen ophalen? Óók daar weet de kijker het antwoord straks op!

Diep in de zee
Een extra opmerkelijk onderwerp dit seizoen gaat over de privé-onderzeeërs van fabrikant U-Boats Worx en ook deze komen van Nederlandse bodem! Echter moet Tim voor een testritje in deze blitse duikboot wel even een ‘uitstapje’ maken naar Curaçao, aangezien er in Nederland niet de dieptes bestaan om deze in uit te proberen. Gaan we straks allemaal naar het werk in een onderzeeër? Of blijft het voornamelijk toch een leuke gadget voor de rijken der aarde? Alles over deze particuliere onderzeeërs ziet men meteen in de eerste aflevering van 'How Do They Do It?'.

Man overboord!
Terug van weggeweest, maar meteen weer 'gedropped' worden ergens midden in de koude Noordzee! Het wordt Joep niet alleen maar makkelijk gemaakt bij zijn terugkeer in 'How Do They Do It?'. Voor een betrouwbare test van het SafeTrx Maritime-systeem wordt Joep door een reddingsbrigade midden op zee achtergelaten met een SafeTrx noodhorloge om zijn pols. Waar een drenkeling soms pas na een uur wordt gevonden op het water, gaat dit er met de SafeTrx technologie een stuk sneller aan toe. Er wordt gekeken of het de KNRM lukt Joep binnen het beloofde kwartier weer boven water te krijgen.

Over Joep van Deudekom
Sinds 2012 presenteert de doorgewinterde presentator al 'How Do They Do It?'. De Discovery-kijker heeft hem een aantal seizoen moeten missen. Maar Joep is weer terug om er samen met Tim een mooi seizoen van te maken! Men kan Joep van Deudekom al kennen van zijn werk als cabaretier, schrijver en als presentator van: 'De Kwis', voor het humoristische en wetenschappelijke programma 'Wie Denk Je Wel Dat Je Bent?' en het NPO-programma 'Quiz met (Sneeuw)Ballen' over de Olympische Winterspelen.

Over Tim Senders
De nieuwsgierige Tim is een veelzijdige presentator en programmamaker. Hij is onder andere bekend van zijn NPO programma’s: 'Streetlab', 'Betreden Op Eigen Risico', 'Willem Wever' en 'Op avontuur met de Opa van Tim'. Sinds 2021 presenteert Tim 'How Do They Do It?' en nog niet eerder was dat in de opstelling samen met presentator Joep van Deudekom.

'How Do They Do It?' is vanaf dinsdag 20 september t/m dinsdag 8 november om 20.30 uur wekelijks te zien bij Discovery en vanaf dinsdag 13 september elke week vooruit te kijken op discovery+. Dit seizoen werd geproduceerd door Super7even en de voice over is van Joep van Deudekom.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

Marieke en Gert hebben een vooroorlogse boerderij in Zeeland verbouwd tot een hedendaags onderkomen met een aantal B&B-kamers. Daarna ontvangen Silvia en Walther de gasten in hun pittoreske dorpje. Zij hebben twee bijzondere kamers waar een hoop te zien valt. Als laatste mogen Ageeth en John de gasten hun bed and breakfast laten zien aan de Loosdrechtse Plassen.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers