John de Mol bevestigt! Frans Klein wordt directeur Televisie bij Talpa Network

vrijdag 28 juli 2023
Foto: Talpa Network - © William Rutten 2019

Frans Klein start vanaf 1 augustus 2023 als de nieuwe Directeur Televisie bij Talpa Network. Klein neemt de functie over van Marco Louwerens, die heeft besloten het bedrijf na vierenhalf jaar te verlaten.

Frans Klein krijgt in zijn nieuwe functie de eindverantwoordelijkheid over alle tv-zenders van Talpa Network, hij brengt een schat aan ervaring en een indrukwekkende staat van dienst met zich mee. Zijn kennis, visie en enorme ervaring met het succesvol bouwen van zenderprofielen maken hem tot een ideale keuze voor deze sleutelrol binnen ons bedrijf.

John de Mol: “We zijn blij met de komst van Frans. Hij is een zeer ervaren televisiedirecteur en succesvol zenderbouwer. We zijn ervan overtuigd dat we met hem in staat zijn onze zenders in de toekomst verder te laten groeien en ons succes uit te bouwen. Zijn komst markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor Talpa Network, terwijl we ons blijven inzetten voor het creëren van relevante, inspirerende en boeiende programma’s voor ons publiek. Ik vind het ontzettend jammer dat Marco het bedrijf gaat verlaten, maar ik respecteer zijn besluit. Ik heb heel fijn met hem samengewerkt en hij laat vier krachtige tv-zenders achter. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst.”

Frans Klein: “Deze mooie nieuwe baan is een onverwachte wending in mijn carrière. Ik heb echt zin om weer in mijn vakgebied bij het mooie bedrijf Talpa Network aan de slag te gaan, zeker na de afgelopen periode van reflectie. Ik zit weer vol energie en ideeën.”

Marco Louwerens: “Al die tijd ben ik met het grootste plezier naar mijn werk gegaan. Ik laat een prachtig bedrijf en een fantastisch team achter, waarmee we een goeie en gezonde basis voor de zenders hebben neergezet. De komende jaren kan daarop worden verder gebouwd. Het waren tegelijkertijd ook wel tropenjaren en het is tijd voor nieuwe avonturen. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad gaat komen.”

Er vindt een overgangsperiode plaats gedurende de maanden augustus en september om ervoor te zorgen dat de verandering in leiderschap soepel verloopt. Frans en Marco zullen nauw samenwerken om een vlotte overdracht te waarborgen.Lees ook:
Frans Klein vertrekt bij de NPO
NPO-directeur Frans Klein legt functie tijdelijk neer

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers