Johnny de Mol presenteert 'De Kwis met Ballen'

maandag 22 mei 2023
Foto: SBS6 - © Talpa Network 2023

Eén zomerse studio, vijf kandidaten boven een zwembad, tien quizvragen en zes gigantische ballen: dat is 'De Kwis met Ballen'! Onder leiding van Johnny de Mol strijdt elke aflevering een vijfkoppig team om een mooie geldprijs.

Per quizvraag kiest ieder teamlid één van de zes antwoordopties. Iedere antwoordoptie is gelinkt aan een bal. Staat een speler bij een juist antwoord? Dan is er niets aan de hand en stopt de bal op tijd. Bij een verkeerd antwoord knalt de bal de speler genadeloos het zwembad in. Het team wordt dus steeds kleiner. Alleen als de laatste vraag door minstens één teamlid juist wordt beantwoord, wint het team 25.000 euro. Grappig, lekker meespeelbaar en ideaal om de zomer mee in te luiden, dat is 'De Kwis met Ballen'. De eerste aflevering is 24 juni om 21.30 uur te zien op SBS6.


De deelnemende teams kennen elkaar door en door: ze zijn bijvoorbeeld collega’s, komen uit dezelfde familie, hebben hetzelfde beroep of spelen elke zondag samen voetbal. Het vijftal is dus op elkaar ingespeeld en weet precies wat ze aan elkaar hebben.

Op het platform staan zes antwoordplekken: elke vraag heeft namelijk zes antwoordopties en per vraag is er altijd een aantal opties fout! Een speler kiest een antwoord door bij dit antwoord te gaan staan. Als ze allemaal gekozen hebben, laat Johnny de ballen hun werk doen. Wie blijft er staan? En wie moet er kletsnat afdruipen?

Er zijn tien vragen. Hoe verder een team komt, hoe meer geld er te verdienen valt. Hebben alle teamleden een nat pak gehaald? Dan gaan ze naar huis met het geldbedrag dat bij de vorige vraag hoorde. Het is dus zaak om zo lang mogelijk zo compleet mogelijk te blijven: de tiende en laatste vraag is 25.000 euro waard.

'De Kwis met Ballen' wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

'De Kwis met Ballen', de eerste aflevering is 24 juni om 21.30 uur te zien op SBS6. Aflevering 2 t/m 8 starten om 21.55 uur op SBS6.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers