Joop van den Ende: 'Overname RTL door DPG Media is fantastisch nieuws'

zondag 17 december 2023
Foto: © RTL 2023

Volgens theater- en televisieproducent Joop van den Ende is het 'fantastisch nieuws' dat RTL Nederland wordt overgenomen door het Belgische DPG Media. "Dit moet doorgaan om concurrentie te kunnen bieden aan Amerikaanse partijen", aldus Van den Ende in het programma 'WNL op Zondag' op NPO1.

De Vlaamse mediareus is bereid om 1,1 miljard euro te bieden voor de Nederlandse tak van RTL. Van den Ende juicht de overname toe: 'Het zou raar zijn als je zegt dat dit het tegengaan van concurrentie is. De concurrentie is niet België-Nederland, de concurrentie is de wereld.' Volgens Van den Ende 'moet je sterk zijn' om met grote Amerikaanse diensten te kunnen concurreren.
Zorgen over toekomst cultuursector
Veel partijen kiezen in hun verkiezingsprogramma ervoor om het btw-tarief op kaartjes in de kunst- en cultuursector te verhogen. Over partijen die af willen van subsidies op kunst en cultuur zegt Van den Ende: 'Hoe barbaars kan je zijn?'. Volgens de mediamagnaat zou een verhoging van de btw op kunst en cultuur 'verschrikkelijk' zijn en een mogelijke klap voor de sector. De theaterproducent ziet een vergelijking met 13 jaar geleden en verwijst naar zijn contact met premier Rutte in 2010: 'Ik was zo kwaad toen. En nu hetzelfde. Hoe dom kan je zijn!'

 

Bron: Persbericht Omroep WNL - WNL Op Zondag
Meer artikels over Omroep WNL

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers