Kampioenengevecht tussen Rico Verhoeven en Tariq Osaro zorgt voor records bij Videoland

zondag 5 november 2023

Aankomende week bestaat het abonnementsmodel van streamingdienst Videoland 10 jaar, maar dit weekend was er al genoeg te vieren.

Zaterdag zorgde GLORY COLLISION 6, met onder andere het GLORY wereldtitelgevecht in de zwaargewichtdivisie tussen kickboksers Rico Verhoeven en Tariq Osaro, voor verschillende records bij Videoland: het hoogste aantal unieke gebruikers-, het hoogste aantal gestarte streams- en het hoogst aantal gelijktijdige gebruikers op één dag. Ook wisten een recordaantal nieuwe Videoland abonnees af te stemmen op GLORY COLLISION 6.


Meer dan een miljoen streams zijn gisteren gestart tijdens de livestream van GLORY COLLISION 6 en bijbehorende GLORY programma’s.

Daarnaast is het record verbroken voor de meest gelijktijdige streams op het Videoland platform. Het record is gevestigd tijdens het hoofdgevecht tussen Rico Verhoeven en Tariq Osaro en was 66% hoger dan het eerdere record tijdens GLORY COLLISION 4 (oktober 2022) toen Badr Hari en Alistair Overeem tegenover elkaar in de ring stonden.

Ook zorgde dit voor het hoogste aantal unieke gebruikers op één dag én het hoogste aantal nieuwe abonnees in 2023. Het all time record qua nieuwe Videoland abonnees staat nog steeds op naam van GLORY COLLISION 4 (oktober 2022).

Tijdens het gevecht, waarbij Rico Verhoeven terugkeerde in de ring na een afwezigheid van twee jaar en voor de 11de keer zijn wereldtitel verdedigde, won Verhoeven op punten van Tariq Osaro. Naast Rico Verhoeven gingen Donovan Wisse en Donegi Abena ook naar huis met een gouden riem met overwinningen op unanieme jurybeslissing. Abena rekende af met Mo Touchassie in het lichtzwaargewicht en Donovan Wisse won van Michael Boapeah in het middengewicht.

In de live uitzending gisteravond waren ook 'House of GLORY' deelnemers Figuereido Landman, Ismail Ouzgni, Robin Ciric, Gino van Steenis en Don Sno te zien in de prelims. De winnaar van House of GLORY Anwar Ouled-Chaib maakt zijn opwachting tijdens GLORY 90 op 23 december in Ahoy Rotterdam.

Live studioprogramma
Rondom de GLORY-events maakt Videoland een live studioprogramma. Met Mark Schaaf als presentator en Remy Bonjasky en Melvin Manhoef als analisten. Jay-Jay Boske is de ringside reporter. Het commentaar is bij ieder event in handen van Alex Lely en Remy Bonjasky.

GLORY COLLISION 6 is terug te kijken bij Videoland. Videoland biedt GLORY altijd aan met zowel Nederlands als Engels commentaar, zodat de abonnee zelf een keuze kan maken. Het eerstvolgende GLORY-event dat live en exclusief te zien is bij Videoland is GLORY 90 op zaterdag 23 december vanuit Ahoy in Rotterdam.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers