Karsu is terug met haar nieuwe programma 'Karsu's Turkije' op 24Kitchen

vrijdag 3 maart 2023
Foto: 24Kitchen - © Disney Networks Benelux 2021

24Kitchen chef Karsu is terug met een gloednieuw programma. Na twee seizoenen 'Karsu's Turkse Keuken', waarin ze ons de fijne kneepjes van de Turkse keuken leerde vanuit haar Amsterdamse kookstudio, neemt ze ons dit keer mee naar 'haar' Turkije.

'Karsu's Turkije' is een combinatie van een reis- en kookprogramma met diverse gasten waar ze ons laat meegenieten met de onwaarschijnlijk mooie (en lekkere) Turkse cultuur.  Het programma is tevens een persoonlijke reis langs Karsu's jeugdherinneringen, waarin ze ons laat kennismaken met de belangrijkste mensen in haar leven: haar familie.


In diezelfde week lanceert Karsu op 7 maart haar allereerste kookboek 'Karsu's Kitchen' met meer dan 75 Turkse gerechten en persoonlijke verhalen over 'haar' Turkije.

'Karsu's Turkije'
In 'Karsu's Turkije' neemt Karsu ons mee naar haar Turkije. We reizen van het hippe Istanbul, naar de prachtige kustlijnen van de Turkse Riviera tot en met de gastronomische regio Hatay waar we eindigen in het geboortedorp van haar ouders Karsuköyü, waar Karsu naar vernoemd is. Deze serie, waar in elke aflevering een ander thema centraal staat, enthousiasmeert en laat ons kennismaken met de verschillende landschappen en culturen binnen het indrukwekkende Turkije. Turkse locals en familieleden van Karsu nemen ons bij de hand en geven hun unieke kijk op de bijzondere tradities, gerechten en verhalen die het land rijk is.

In het metropool Istanbul bezoekt Karsu, samen met Vogue food editor Cemre Torun, de foodhotspots van de stad. Van lokale klassiekers en authentieke winkeltjes tot zelfs een bezoek aan Michelin ster restaurant 'Alaf'. Uiteraard gaat ze ook zelf koken. Zo gaat de Turkse 24Kitchen chef Refika Birgül samen met Karsu op pad om de ultieme 'Köfte' te maken.

Aan de Turkse Riviera heerst een heerlijk vakantiegevoel. Karsu leert ons de kunst van het flaneren tussen de lokale vakantiegangers, deelt met ons een aantal Turkse visspecialiteiten en hengelt zelf ook nog een visje binnen. Daarnaast leren we dat dat de Turkse kustplaatsen bekend staan om de verrassend biologische en vegetarische eetcultuur.

Tot slot keert Karsu terug naar haar geboortedorp, Karsu. Een klein dorpje in de regio Hatay. In een warme en emotionele laatste aflevering zien we Karsu aansluiten bij haar familidiner en krijgen we een intiem kijkje in de geschiedenis van een opgroeiende Karsu.

Gedurende het programma houdt Karsu al haar tips en bevindingen bij in haar 'boekje', bijvoorbeeld 'waar eet je de beste baklava, recepten, de lekkerste köfte en waar vind je toch die kruidenbazar in Istanbul'. Dit boekje kun je teruglezen op 24kitchen.nl zodat iedereen straks met een beetje hulp van Karsu op vakantie gaat naar Turkije!

Over Karsu
Karsu heeft een ongekend talent voor zowel muziek als koken. Het grote Nederlandse publiek leerde haar kennen door haar deelname aan het programma 'De Beste Zangers'. Al op jonge leeftijd maakte Karsu muziek en trad ze op in verschillende theaters en popzalen in Nederland, maar ook wereldwijd. Ze bracht daarnaast meerdere albums uit met een unieke mix van pop, jazz, klassiek en Turkse muziek. Voor haar album Colors ontving ze in 2016 de Edison Jazzism Publieksprijs.

Haar voorliefde voor koken is met de paplepel ingegoten aangezien Karsu's vader een Turks restaurant had, waar zij zeven jaar lang heeft gewerkt als serveerster en haar carrière begon als zangeres achter de piano. Om haar enthousiasme voor de Turkse keuken te delen met de rest van de wereld begon ze haar YouTube-serie Karsu's Kitchen. Dit bleef zeker niet onopgemerkt. Sindsdien is Karsu foodcolumnist bij het populaire maandblad &C, maakte ze twee seizoenen van het 24Kitchen programma 'Karsu's Turkse Keuken', lanceert ze dit jaar haar eerste kookboek Karsu's Kitchen en zien we haar nu schitteren in haar nieuwe programma 'Karsu's Turkije'.

'Karsu's Turkije', vanaf zaterdag 4 maart wekelijks om 21.00 uur op 24Kitchen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers