Keuzestress vanaf nu verleden tijd met 'Test Case'

maandag 2 januari 2023
Foto: © BNNVARA 2022

Tijd voor een nieuwe stofzuiger? Dan zijn er honderden opties waar je uit kunt kiezen: met zak, zonder zak, met snoer, zonder snoer, een steelstofzuiger of toch een robot stofzuiger.

Wil je alvast voor de zomer een tent kopen? Welke moet je dan hebben? Eentje van katoen? Van polyester? Opblaasbaar of met tentstokken? De keuzes zijn legio en keuzestress ligt op de loer.


Daarom heeft het BNNVARA-consumentenprogramma 'Kassa' een heus testlab in het leven geroepen waar presentator Amber Kortzorg op originele en spectaculaire wijze producten, diensten en claims van fabrikanten test. Naast het testen van nieuwe producten, laat Test Case ook zien hoe repairman Reinier kapotte producten weer aan de praat krijgt. Producten die volgens hem anders veel te snel worden weggegooid. Ook wordt met de Verspillingsmeter de overheid gemeten: hoeveel miljoenen euro’s worden er verspild aan nutteloze en ondoordachte projecten? Verder laten mentalisten Rob en Emiel elke week zien hoe wij als consument worden gemanipuleerd door marketingtrucjes én wordt het allerschattigste testpanel van Nederland geïntroduceerd: poesjes en puppy’s die verschillende producten voor ons testen.

In de eerste uitzending gaat presentator Amber Kortzorg zélf te water in een zinkende auto om te testen welke veiligheidshamer nou de beste is. 'Het was echt één van de engste dingen die ik ooit heb gedaa', aldus Amber in Test Case. Daarnaast zijn er vijf Nederlandse topsporters uitgenodigd om vijf verschillende soorten stofzuigers te testen op zuigkracht, wendbaarheid en comfort. Mentalisten Emiel en Rob laten op ludieke wijze zien hoe we als consument worden beïnvloed door de verpakkingen van fabrikanten en Repairman Reinier repareert in een handomdraai een huishoudelijk artikel wat anders in de vuilnis was beland. Gemeente Emmen zit in de Verspillingsmeter omdat ze miljoenen euro’s uitgeven aan een parkeerterrein dat helemaal niet gebruikt wordt. En tot slot zal het panel van de schattigste puppy’s testen met welke bal zij het liefste spelen.

In het nieuwe jaar is Kassa ook weer terug op de oude vertrouwde zaterdagavond met live-uitzendingen vol relevante, actuele en creatieve reportages, de Belbus en spannende confrontaties. Vanaf zaterdag 7 januari iedere week om 19.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

'Test Case', vanaf dinsdag 3 januari zes weken lang om 21.25 uur bij BNNVARA op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers