'Kiespijn, De Europese Verkiezingen' nieuw op NPO 3

zaterdag 11 mei 2024
Foto: © NTR 2024

Volgende maand is het weer tijd voor de Europese verkiezingen, en dat betekent vanaf zondag 12 mei 'Kiespijn, De Europese Verkiezingen': de leukste en enige verkiezingsquiz van Nederland.

Want verkiezingen zonder 'Kiespijn' is als team 'rechts' zonder Rutger of Gijs zonder scherm; ondenkbaar.


Diederik Ebbinge: 'Als ik heel eerlijk ben, snap ik nou nog steeds niet waar we nou precies voor stemmen bij de Europese verkiezingen, en hoe het daar in Brussel reilt en zeilt. Ik hoop dat ik, en daarmee ook de kijkers, het na deze vier afleveringen Kiespijn beter begrijp en ik op 6 juni weloverwogen het stemhokje in kan stappen.'

In verschillende rondes worden de captains en teams getest op hun Europa kennis en improvisatievermogen rond het verkiezingscircus. 'Kiespijn' verdiept zich in het wel en wee van Brussel en brengt de Europese verkiezingen naar Nederland. Waarom worden sommige afspraken op Europees niveau gemaakt en andere niet? Hoe kan het dat je stem voor de VVD eigenlijk hetzelfde is als een stem voor D66? En hoe is de verhouding tussen rechts en links op Europees niveau? Dat en meer wordt ook dit seizoen weer onderzocht en geanalyseerd door niemand minder dan Mister Opiniepanel Gijs Rademaker, die iedere aflevering verschillende kwesties komt peilen en duiden.

En ook dit jaar is het volk er weer bij. De zwevende kiezer wordt uitgenodigd in de studio om de strijd tussen 'rechts' en 'links' van dichtbij mee te maken en een eigen stem te vinden.

'Kiespijn, De Europese Verkiezingen' is vanaf zondag 12 mei te zien om 20.15 uur bij de NTR op NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers