Kijk de eerste beelden van Videoland Original 'Máxima'

vrijdag 29 september 2023
Foto: Videoland - © RTL 2023

Videoland heeft tijdens haar RTL Content Event de eerste beelden laten zien van de Videoland Original dramaserie 'Máxima'. Daarnaast heeft Krezip een voorproefje gegeven van 'Tomorrow Starts Today'. Het nummer is speciaal geschreven als titelsong voor de aankomende high-end dramaserie 'Máxima', die in het voorjaar van 2024 uitkomt.

Naast de titelsong zullen in de verschillende afleveringen nog meer nieuwe Krezip songs te horen zijn. 'Het was heerlijk om in de huid van Máxima te kruipen en haar gevoelens en emoties te vertalen via onze muziek', aldus Jacqueline Govaert van Krezip.De Videoland Original 'MÁXIMA' is een zesdelige dramaserie (6x50 minuten) die het leven van Koningin Máxima verkent, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten. De serie vertelt het verhaal van Máxima's reis van haar vroege leven in Argentinië en New York tot aan haar toekomst als koningin van Nederland. Het heden begint in Sevilla in 1999, wanneer Máxima kroonprins Willem-Alexander ontmoet, en blikt terug op haar ervaringen uit het verleden die haar hebben gevormd tot de vrouw die ze vandaag de dag is. De serie volgt Máxima terwijl ze haar relatie met de Nederlandse kroonprins navigeert en haar weg naar de top vindt, terwijl ze onderweg uitdagingen het hoofd moet bieden, waaronder controverse rond de politieke carrière van haar vader tijdens het regime van Videla.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Máxima, waarbij haar vastberadenheid en ambitie worden benadrukt, evenals haar strijd om de loyaliteit aan haar familie en haar eigen identiteit in evenwicht te brengen. De hoofdrollen worden vertolkt door de Argentijnse actrice Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus.

Máxima wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger en Sytske Kok en is in het voorjaar van 2024 te streamen bij Videoland.

Krezip
Krezip bracht haar debuutalbum 'Nothing Less' uit in 2000 en brak datzelfde jaar door na een optreden op Pinkpop, waarna heel Nederland en België verslingerd raakten aan de superhit 'I Would Stay'. De track bereikte in beide landen de top van de hitlijsten. In de jaren die volgden, bracht de band meerdere albums uit en scoorde grote hits met nummers als 'Out Of My Bed', 'All My Life', en 'Sweet Goodbyes'. In 2009 besloot de band te stoppen, waarna de bandleden hun eigen weg gingen. Na succesvolle comebackshows in 2019 op Pinkpop en drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome, bracht de band datzelfde jaar het nieuwe album 'Sweet High' uit, dat binnen een week goud werd. In 2023 kwam opvolger 'Any Day Now' uit met onder andere de hitsingle 'Make it a Memory', een samenwerking met Danny Vera.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

Marieke en Gert hebben een vooroorlogse boerderij in Zeeland verbouwd tot een hedendaags onderkomen met een aantal B&B-kamers. Daarna ontvangen Silvia en Walther de gasten in hun pittoreske dorpje. Zij hebben twee bijzondere kamers waar een hoop te zien valt. Als laatste mogen Ageeth en John de gasten hun bed and breakfast laten zien aan de Loosdrechtse Plassen.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers