Kijkcijfers: Boekenprogramma 'Brommer op Zee' zakt diep weg

maandag 6 september 2021

56.000 kijkers. Meer mensen hebben er niet gekeken naar de eerste aflevering van het tweede seizoen van boekenprogramma 'Brommer op Zee' op de VPRO. Het programma was aanvankelijk een co-productie met het Vlaamse Canvas, maar daar wordt het tweede seizoen al niet meer uitgezonden.

Boekenprogramma 'Brommer op Zee' (VPRO/NPO 2) zit in een diep kijkcijferdal. En het is niet het eerste boekenprogramma op de NPO dat het moeilijk heeft. Na het stoppen van 'VPRO Boeken' kwam eerst nog 'Mondo' om daarna sinds vorig jaar 'Brommer op Zee' uit te zenden.


Het programma werd in het eerste seizoen samen met de Vlaamse publieke zender Canvas gemaakt. Daar trok het eerste seizoen gemiddeld 40.000 kijkers. Te weinig oordeelde de omroep en het zendt geen tweede seizoen meer uit. De Vlaamse presentatrice Ruth Joos is wel nog aan boord voor het programma.

'Brommer op Zee' moet opboksen tegen zware concurrentie. Het boekenprogramma staat tegenover onder meer 'Expeditie Robinson', 'Miljoenenjacht' en zondag nog tegen de eenmalige special van 'Heel Holland Bakt'.

Bron: ad.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers