'Kind van het Toeslagenschandaal: Jaïr' bij de NTR

zaterdag 11 mei 2024

Van 2005 tot 2019 zijn tussen de zestig en het honderdduizend kinderen slachtoffer geworden van het toeslagenschandaal.

In de korte documentaire 'Kind van het Toeslagenschandaal' van de filmmakers Josephine Hanna (21) en Elisabeth van der Ploeg (22) wordt een van deze kinderen, de nu volwassen Jaïr, geportretteerd. Kind van het Toeslagenschandaal is zondag 12 mei te zien bij de NTR op NPO 2.


Jaïrs moeder wordt in 2008 bestempeld als fraudeur. Daarna volgt een nachtmerrie met deurwaarders, sociaal isolement, brieven van de belastingdienst en een vlucht naar België̈. De kijker wordt meegenomen op een emotionele reis door het verleden van Jaïr. Hij bezoekt zijn oude woonplaats Delft, gaat langs op zijn voormalige basisschool en met zijn moeder blikt hij terug op de gevolgen van het toeslagenschandaal voor zijn familie. En Jaïr confronteert VVD-politicus Dilan Yeşilgöz met het vastlopende herstel rond het toeslagenschandaal. Dit alles om uiteindelijk zijn persoonlijke leed te kunnen verwerken en weer vooruit te durven kijken.

Lukt het Jaïr om zijn verleden achter zich te laten?

'Kind van het Toeslagenschandaal', zondag 12 mei om 16.25 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Over de Oceaan' (RTL 4)

Het is afzien op de Aragon. Het wachtschema is zwaar en dat maakt slapen erg lastig. Bootmanager Kees raakt in paniek door een probleem aan boord. De flinke deining zorgt ervoor dat chef-kok Caroline moeilijk kan koken. En Nicolette maakt zich zorgen wanneer kapitein Gregor plotseling het water in moet springen.

'Over De Oceaan', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers