'Kinderen voor Kinderen' lanceert laatste album met Tjeerd Oosterhuis

zaterdag 25 september 2021

BNNVARA's Kinderen voor Kinderen lanceert haar 42e album 'Worden wat je wil', met twaalf splinternieuwe, eigentijdse liedjes. Op het album staan ook de karaokeversies, dus iedereen kan volop meezingen en dansen! Traditiegetrouw sluit de titel 'Worden wat je wil' aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2021.

Dit album is het laatste album dat door Tjeerd P. Oosterhuis is geproduceerd. Na elf succesvolle albums geeft hij het stokje over aan Willem Laseroms.


Op het nieuwe album staan twaalf nieuwe, eigentijdse liedjes, waar ook pittige thema's in terugkomen. Zo gaat het nummer 'Blauwe plekken' over kindermishandeling, waar kinderen helaas wel de dupe van zijn, maar nooit schuldig aan zijn. Eerder werden de nummers 'Worden wat je wil', 'Help de Walvis', 'Zomertroep' en 'Zij aan zij' uitgebracht. De titelsong 'Worden wat je wil' is geschreven door Mark Haayema, de muziek is gemaakt door Tjeerd P. Oosterhuis. Verder is er o.a. samengewerkt met Lucia Marthas en rapper Donnie.

Voor songwriter en producer Tjeerd P. Oosterhuis is zijn avontuur met Kinderen voor Kinderen een droom geweest die uitgekomen is.

Tjeerd: 'Van de Koningsspelen-hits tot de titelsongs van de Kinderboekenweek en van gouden/platina albums tot grote shows in AFAS LIVE en Ahoy: 11 jaar Kinderen voor Kinderen was werkelijk een groot feest! Natuurlijk gaat mijn grote dank uit naar het hele team, alle medeschrijvers, BNNVARA en al die kinderen die hun talent met ons wilden delen de afgelopen jaren. Na ruim een decennium wordt het nu tijd het stokje door te geven. Ik wens Willem Laseroms heel veel succes en plezier toe. Tot die tijd geniet ik nog even heerlijk van 'mijn' laatste album 42: 'Worden wat je wil'!'

Florence van Duijvendijk, eindredacteur Kinderen voor Kinderen: 'Tjeerd en Kinderen voor Kinderen zijn 11 jaar lang een gouden combinatie geweest, die heel veel prachtige muziek en succesvolle albums heeft opgeleverd. Hij schreef zelf ook een groot aantal nummers voor Kinderen voor Kinderen. Daar zaten geweldige hits bij zoals bijvoorbeeld 'Hupsakee', maar ook mooie gevoelige nummers zoals 'Als je wordt gepest' waren van zijn hand. Tijdens het inzingen maakte hij er samen met de kinderen een feestje van en zag je jaren vakmanschap samenkomen. Bij de totstandkoming van het album ging hij in de productie tot het gaatje om tot het beste resultaat te komen. We zijn hem dankbaar voor zijn enorme inzet en betrokkenheid in al die jaren. Er zullen nog jarenlang kinderen zingen, dansen en ontroerd raken op de muziek die wij met elkaar hebben gemaakt.'

Het album is zowel fysiek in de winkels als online verkrijgbaar. Luister het album hier via je favoriete online platform.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers