Klachten bij NPO na eerste uitzending Ongehoord Nederland

donderdag 24 februari 2022

Dinsdag en donderdag heeft de nieuwe aspirant-omroep Ongehoord Nederland haar eerste uitzendingen gemaakt. Arnold Karskens, tevens oprichter van de omroep, presenteerde de talkshow 'Ongehoord Nieuws'.

En die eerste uitzending van 'Ongehoord Nieuws' zorgde meteen voor heel wat opschudding. De Ombudsman van de NPO ontving een aantal klachten omtrent 'onjuiste inhoud, desinformatie en gebrek aan onpartijdigheid'. De Ombudsman, Margo Smit, wil niet zeggen over hoeveel klachten het gaat. Volgens de procedure zal Smit de omroep nu over de klachten aanspreken. Sancties opleggen kan ze echter niet, dat is aan de staatssecretaris of minister.


De uitzending van 'Ongehoord Nieuws' waarover de klachten gaan, handelde over de inval van Rusland in Oekraïne.

Net als alle omroepen heeft ook Ongehoord Nederland de NPO-code ondertekend die stelt dat alle omroepen 'dezelfde ideeën over onafhankelijke journalistiek' horen te respecteren. Staatssecretaris voor Cultuur en Media Gunay Usla wilde bij Jinek alvast niet zeggen wat ze zelf vindt van 'Ongehoord Nieuws'. Ze benadrukt dat het 'een groot goed is dat er onafhankelijke omroepen en programma's zijn en dat er op die manier meerstemmigheid is'.

Bron: ad.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers