Kleuters leren spelenderwijs gebarentaal in 'Zin in Zappelin' op NPO Zappelin

donderdag 14 oktober 2021

In het populaire programma 'Zin in Zappelin' (AVROTROS) op NPO Zappelin leren de jonge kijkers sinds deze week op speelse wijze gebarentaal als ze meedansen met de videoclips van 'Zin in Zappelin'.

Daarnaast worden op NPO Zappelin extra en het YouTube-kanaal van NPO Zappelin de videoclips van presentatrice Fenna Ramos en de bekende Zappelin-figuren nu ook voorzien van een gebarentolk. Zo kunnen de kinderen die doof of slechthorend zijn ook meegenieten van de vrolijke liedjes.  


Robert Fortuijn, netmanager NPO Zapp/Zappelin: 'NPO Zappelin wil dove, slechthorende en horende kinderen met elkaar verbinden. En dat kan als je elkaar beter begrijpt; elkaar letterlijk kunt verstaan, in dit geval met gebarentaal. In 'Zin in Zappelin' leren kinderen spelenderwijs gebarentaal als ze meedansen met de videoclips van 'Zin in Zappelin'. Al dansend leren kleuters zo de dag van de week aan te geven met een gebaar. Op die manier creëren we begrip voor kinderen die doof of slechthorend zijn, vanaf peuters en kleuters op NPO Zappelin tot aan oudere kinderen op NPO Zapp.'

Signdancing
Ook vertolkt muziektolk Robin Frings op NPO Zappelin extra en het YouTube-kanaal van NPO Zappelin sinds deze week de liedjes uit 'Zin in Zappelin' door middel van signdancing: het uitbeelden van liedjes met dans, beweging en emotie. Hoe dat werkt is te zien in de onderstaande video:

Spelenderwijs leren
Het kleurrijke kinderprogramma 'Zin in Zappelin' is populair onder drie- tot en met zesjarigen en hun meekijkende ouders of verzorgers. Elke schooldag stemmen zij af op NPO Zappelin waar zij presentatrice Fenna Ramos zien dansen, zingen, knutselen, voorlezen en spelletjes zien doen. Het doel van 'Zin in Zappelin' is om aan te sluiten bij de belevingswereld van peuters en kleuters door ze visueel uit te dagen, hun woordenschat te vergroten, te stimuleren om hun fantasie te ontwikkelen en hen te prikkelen nieuwsgierig te zijn.

Zappelin-app
De belevingswereld van 'Zin in Zappelin' vertaalt zich door in de Zappelin-app, waar kinderen op een intuïtieve manier kunnen navigeren door de Zappelin-content. Door de vormgeving wanen ze zich in de herkenbare en veilige Zappelin-wereld die volledig reclamevrij is en waarin afdwalen naar inhoud die niet voor kinderen bestemd is, onmogelijk is. Dagelijks wordt er nieuwe content toegevoegd aan de app.

'Zin in Zappelin' is er elke schooldag rond de klok van 07.05 uur en 12.00 uur op NPO Zappelin bij AVROTROS. De liedjes met gebarentolk zijn te zien op het themakanaal NPO Zappelin extra, het YouTube-kanaal van NPO Zappelin en via de gratis Zappelin-app.

Persbericht NPO Zappelin
https://www.zappelin.nl/

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hun kijk op het nieuws en de actualiteit. Met een wisselende, en voor wie nog durft, terugkerende gast aan tafel bespreekt het trio zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside', om 21.35 uur op SBS6.

Dossiers