Kluscompetitie 'Tiny House Battle' start 8 november bij RTL 4

maandag 18 oktober 2021

Steeds meer mensen komen erachter dat er niet veel nodig is voor een gelukkig leven. Combineer dit met de overspannen woningmarkt en opeens wordt wonen op maximaal 50 vierkante meter erg aantrekkelijk.

Dat het wonen in zo'n tiny house behoorlijk wat uitdagingen met zich meebrengt, staat buiten kijf: elke vierkante meter moet maximaal benut worden, dé ultieme uitdaging voor een fanatieke klusser. In 'Tiny House Battle' gaan wekelijks twee teams van amateurklussers in opdracht van een koper een tiny house ontwerpen en bouwen, in maar liefst zeven dagen tijd. Welk team voldoet aan de dromen en wensen van de kopers en weet hun ontwerp te verkopen?


In 'Tiny House Battle' draait alles om het creëren van de mooiste, handigste, meest efficiënte en vindingrijke ontwerpen, die ook nog eens aan de woonwensen van de kopers moeten voldoen. De twee klusteams maken aan de hand van een moodboard een interieurontwerp en krijgen slechts zeven dagen tijd om hun tiny house vol ruimtebesparende oplossingen te bouwen en te stylen. Zo wordt een doodgewone wand opeens een uitvouwbaar bed, de ruimte onder de trap een vaatwasser, een lade een handige opstap voor een hoogslaper of transformeert de keuken met één simpele beweging tot buitenkeuken.

Presentator John Williams: 'Ik heb onwijs genoten tijdens de opnames van deze nieuwe kluscompetitie. 'Tiny' wonen wordt steeds populairder door verschillende factoren: denk maar eens aan de overspannen huizenmarkt of bijvoorbeeld de trend om duurzamer te willen leven of te ontspullen. Ik heb de kopers mogen begeleiden in hun 'journey to tiny' en ze ondersteund bij hun zoektocht naar een tiny house park. Buiten dat ik hier veel van heb geleerd over deze nieuwe manier van wonen, heb ik ook de prachtigste ontwerpen en meest vindingrijke oplossingen voorbij zien komen. Ik kan niet wachten dit alles aan de kijker te laten zien!'

'Tiny House Battle', een format van 3BMG, is geproduceerd door Fabiola en is vanaf maandag 8 november wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

VVD Tweede Kamerlid en oud-staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg (1965) wil praten over verantwoordelijkheid nemen, leiderschap en positief naar de toekomst kijken. Hij wil rolmodellen en leiders laten zien die daartoe inspireren. De 'linkse eigenzinnige' VVD'er moest in de zomer van 2024 zijn asielportefeuille opgeven en neemt weer plaats in de Tweede Kamer.

'VPRO Zomergasten', om 20.20 uur op NPO 2.

Dossiers