Kom naar de 'Klokhuis Werelderfgoeddag'

woensdag 28 september 2022

'Het Klokhuis' organiseert, in samenwerking met Stichting Werelderfgoed Nederland, op 8 oktober 2022 de Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Een dag vol activiteiten en workshops vanuit de 12 werelderfgoederen in ons Koninkrijk, unieke rondleidingen door de Van Nellefabriek, meet & greets met de Klokhuispresentatoren én de première van vier nieuwe 'Klokhuis'-afleveringen over Werelderfgoed. Ook worden de twee nieuwe gezichten van 'Het Klokhuis', Tirsa With en Serah Koorevaar, voorgesteld aan het publiek. De toegang is gratis en er worden gratis pendelbussen ingezet naar de Van Nellefabriek vanaf Schiedam Centraal Station en Rotterdam Centraal Station.


De dag wordt geopend door burgemeester Aboutaleb en de kinderburgemeester van Rotterdam. De Gevolmachtigde Minister van Curaçao, de heer Carlson Manuel, is ook aanwezig. Boris van der Ham, voorzitter van de Stichting Werelderfgoed Nederland, maakt bekend welke plek in Nederland wordt uitgeroepen tot 'Klokhuis Werelderfgoed'.

Ons Koninkrijk kent maar liefst twaalf door UNESCO erkende Werelderfgoederen, die allemaal op bijzondere wijze het verhaal vertellen waarom zij uniek zijn in de wereld. Deze Werelderfgoederen zijn verspreid over ons Koninkrijk, maar tijdens de 'Klokhuis Werelderfgoeddag' kunnen bezoekers kennismaken met alle werelderfgoederen op één plek!

Proef een veganistische oester, een Schokkermop, een Paupersoepje en andere lekkernijen uit (de omgeving van) de werelderfgoederen. Krijg een rondleiding door de ingenieuze Van Nellefabriek, die als ‘ideale fabriek’ vol met daglicht ook tot het Werelderfgoed behoort. En ontmoet de Klokhuispresentatoren; ga met ze op de foto en hoor ze uit over hun ervaringen en ontdekkingen bij het maken van de Werelderfgoedserie.

Drie afleveringen over nieuwe Werelderfgoederen (Koloniën van Weldadigheid, Neder-Germaanse Limes, Hollandse Waterlinies) gaan tijdens de 'Klokhuis Werelderfgoeddag' in première en ook de 'Klokhuis'-aflevering over ‘Wat is Werelderfgoed?’ wordt op 8 oktober voor het eerst vertoond. Deze nieuwe afleveringen zijn vanaf 12 oktober te zien op NPO Zapp.

Nieuw 'Klokhuis Werelderfgoed'?
De kijkers van 'Het Klokhuis' zijn de afgelopen weken uitgedaagd om na te denken over wat zij de mooiste plek, natuurgebied of gebouw vinden en deze voor te dragen als 'Klokhuis Werelderfgoed'; de inzendingen waren zo divers als Nederland zelf. Welke plek wordt de winnaar? De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury, en op de Klokhuis Werelderfgoeddag bekendgemaakt door Boris van der Ham.

Werelderfgoed in ons Koninkrijk
Tot de twaalf door UNESCO erkende Werelderfgoederen behoren: Neder-Germaanse Limes, Koloniën van Weldadigheid, Hollandse Waterlinies, Van Nellefabriek, Grachtengordel van Amsterdam, Waddenzee, Rietveld Schröderhuis, Droogmakerij de Beemster, Ir. D.F. Woudagemaal, Willemstad op Curaçao, Molencomplex Kinderdijk-Elshout en Schokland en omgeving.

Nederlands Werelderfgoed in de Van Nellefabriek Rotterdam
Zaterdag 8 oktober vanaf 10.00 uur in de Van Nellefabriek Rotterdam

Aanwezige presentatoren: Nizar el Manouzi, Janouk Kelderman en Pascal Tan + twee nieuwe presentatoren die voorgesteld worden.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers