Koningin Máxima is jarig: laatste aflevering Videoland Original nu al te streamen

vrijdag 17 mei 2024
Foto: Videoland - © RTL 2023

Om te vieren dat Koningin Máxima vandaag 53 jaar is geworden, trakteert Videoland haar abonnees vandaag al op de allerlaatste aflevering van het eerste seizoen van 'Máxima'.

De aflevering zou eigenlijk pas vanaf morgen te streamen zijn. Tot nu toe heeft bijna de helft van alle Videoland-abonnees het eerste seizoen van de serie gezien. De serie beleefde daarnaast de beste start van een nieuwe Videoland Original dramaserie ooit. Niet eerder heeft de release van een eerste seizoen van een Nederlandse dramaserie zoveel streams behaald op de releasedag als 'Máxima'. De serie is inmiddels verkocht aan 27 landen, waaronder Duitsland, Latijns-Amerika, Hong Kong, Spanje, Italië en België. De opnames van het tweede seizoen starten in oktober.


Huwelijksaanzoek
Schaatsend op de Hofvijver bij Huis Ten Bosch, vraagt Willem-Alexander Máxima in de laatste aflevering ten huwelijk. Hij is zelfs bereid de kroon op te geven om zijn leven met haar te delen. Diezelfde dag worden de resultaten van het onderzoek naar Máxima's vader gepresenteerd. Na openhartige gesprekken met koningin Beatrix en Thomas Wagenaar, beseft Máxima dat zij degene is die haar vader moet vertellen dat hij niet welkom is op de bruiloft. Ze reist af naar Argentinië om met hem te praten, met alle gevolgen van dien.

Tweede seizoen
In het tweede seizoen van de Videoland Original dramaserie 'Máxima' vertolken Delfina Chaves en Martijn Lakemeier wederom de hoofdrollen van Máxima en Willem-Alexander. Elsie de Brauw en Sebastian Koch keren terug voor hun rollen als Beatrix en Claus. Saskia Diesing, Joosje Duk en Roxanne Stam zijn verantwoordelijk voor de regie en de scenario’s worden geschreven door Rifka Lodeizen en Daan Gielis.

Over de Videoland Original 'Máxima'  
De zesdelige high-end dramaserie ‘Máxima’ vertelt het fascinerende levensverhaal van de Nederlandse koningin Máxima. Over de reis van haar vroege leven in Argentinië en New York tot aan haar toekomst als koningin van Nederland. De serie is gebaseerd op het boek ‘Máxima Zorreguieta: Moederland’ van Marcia Luyten.

De hoofdrollen worden vertolkt door Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus. Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders, Maria Pame en Jorge Zorreguieta, Valeria Alonso en Daniel Freire gecast. Ivan Lapadula speelt Máxima's ex-vriend Tiziano. Krezip is als featuring artist verantwoordelijk voor de titelsong van de nieuwe Videoland Original, daarnaast schrijft Krezip voor elke aflevering een nieuw origineel nummer.  

‘Máxima’ wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film, met de ondersteuning van het Nederlands Filmfonds Production Incentive, het Creative Europe MEDIA programma en het Belgische Tax Shelter. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger Molenaar en Sytske Kok.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside Oranje' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers