Koningsdag 2024 in Emmen

donderdag 11 april 2024

Koning Willem-Alexander en zijn gezin vieren Koningsdag dit jaar in Emmen. De NOS doet rechtstreeks verslag van hun rondgang door de stad en maakt 's avonds een programma waarin de hoogtepunten van de dag nog eens voorbij komen.

De rechtstreeks uitzending wordt gepresenteerd door Saïda Maggé en het koninklijk gezelschap wordt langs de route gevolgd door verslaggevers Malou Petter en Martijn Bink. De route voert langs vele pleinen, waar Emmen toont wat het in huis heeft: dans, muziek, geschiedenis en innovatie, sport en spel, oud en jong. De tocht eindigt op het Raadhuisplein, waar dan een sing-a-long aan de gang is en waar een van de bekendste Drenten, Daniël Lohues, met zijn band een optreden geeft.


In de vooravond blikt Winfried Baijens vanuit het Atlas Theater in Emmen terug op de hoogtepunten van het koninklijk bezoek. Dat doet hij met fragmenten en met gesprekken met mensen die voor en achter de schermen bij de organisatie van de dag betrokken waren.

'NOS Koningsdag 2024'
Zaterdag 27 april
10.45-13.00/13.30 uur, NPO 1
19.05-19.51 uur, NPO 1

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers