'Koningsdagconcert 2023' bij de NTR

woensdag 26 april 2023

Na drie jaar afwezigheid zendt de NTR traditiegetrouw weer het Koningsdagconcert uit. Het belooft een wervelend muzikaal programma te worden in Rotterdam Ahoy.

Het een speciale editie vanwege de viering van 10 jaar koningschap in 010. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn hierbij aanwezig.


Dit jaar staat de stad Rotterdam centraal met een line-up van uiteenlopende (Rotterdamse)artiesten en veel afwisseling tussen verschillende dans- en muziekstijlen: van klassiek naar hedendaags en van rap naar zang. Onder leiding van dirigent Adam Hickox speelt het Rotterdams Philharmonisch Orkest zowel eigen stukken als nieuwe, verrassende arrangementen samen met de andere artiesten. Het concert vertelt het verhaal van een leven en het leven in Rotterdam. De presentatie is in handen van Loes Luca en Shariff Nasr.

Optredens zijn er onder andere van Davina Michelle, rapper Winne en Broederliefde, Gerard Cox, Sabrina Starke, Lloyds Company en Imanuelle Grives.

Over het KoningsdagconcertIn 1985 startten toenmalig koningin Beatrix en prins Claus met dit concert, dat tot en met 2013 plaatsvond op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar de Koninklijke Familie Koningsdag meeviert. Het Koningsdagconcert wordt zoals gewoonlijk voorafgaand aan Koningsdag georganiseerd voor iedereen die heeft bijgedragen aan de organisatie van Koningsdag. Dit jaar is er een speciale editie in 010 vanwege 10 jaar Koningschap en is het concert ook gratis toegankelijk voor publiek

'Koningsdagconcert 2023', donderdag 27 april om 20.25 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers