KRO-NCRV dj Ruud de Wild maakt kanker voor dummies met 'Diagnose de Wild'

zaterdag 6 november 2021
Foto: KRO-NCRV - © Wessel de Groot 2021

In de documentaire 'Diagnose De Wild', laat Ruud de Wild zien hoe zijn leven plotseling op z'n kop stond na de diagnose darmkanker. Met zijn openhartige verhaal in deze documentaire hoopt Ruud bewustzijn te creŽren over de impact van kanker, en hoe belangrijk het is om op tijd aan de bel te trekken.

Begin dit jaar krijgt Ruud de Wild te horen dat hij darmkanker heeft. Nadat hij in zijn eigen KRO-NCRV middagprogramma dit nieuws deelt met zijn luisteraars, stopt hij noodgedwongen met zijn werk en gaat een onzekere tijd tegemoet. 'Als ik hier goed uitkom, dan ben ik verplicht om dit verhaal te vertellen.' Dat nam Ruud zich voor toen hij de diagnose kanker kreeg. In deze persoonlijke documentaire lost hij dat voornemen in.


In 'Diagnose De Wild' vertelt Ruud openhartig, emotioneel maar ook met humor over deze moeilijke periode. Over de mogelijkheden die op zijn pad kwamen, de impact van de operaties, het leven met een stoma, de opluchting als hij goed nieuws krijgt en wat zijn ziekte betekent voor zijn relatie met Olcay Gulsen. Ook Ruuds arts Jurriaan Tuynman komt aan het woord over de bijzondere band tussen arts en patiënt. Bij hoge uitzondering is er een cameraploeg toegelaten bij de laatste operatie die Ruud ondergaat. Met zijn bijzondere verhaal hoopt Ruud bewustzijn te creëren over de impact van kanker, en hoe belangrijk het is om op tijd aan de bel te trekken.

'De eerste maanden kon ik nog niet bedenken dat dit goed zou aflopen. Het was een rollercoaster van emoties en scenario’s die zijn besproken. Je kunt je hierin verloren voelen, daarom heb ik besloten om samen met mijn arts en bekenden om mij heen een 'kanker voor dummies' te maken met deze docu 'Diagnose De Wild'. Ik wil hiermee kijkers inzicht geven hoe ieder zijn eigen pad kan bewandelen, welke tips er zijn en waarom het zo belangrijk is om tijdig aan de bel te trekken. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dit is geweest en dat wil ik delen.'

'Diagnose De Wild', zondag 7 november om 22.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers