KRO-NCRV doet live verslag vanaf de Wereldjongerendagen in augustus

maandag 31 juli 2023

Van 1 tot 6 augustus vinden de Wereldjongerendagen (WJD) plaats in Lissabon. Het is het grootste jongerenevent ter wereld, waarbij ook paus Franciscus aanwezig is.

KRO-NCRV zendt op 6 augustus een reportage uit en er is een live-registratie te zien van de slotmis. Ook via onze website en social-mediakanalen zijn de jongerendagen te volgen.


Honderdduizenden jongeren uit alle continenten van de wereld gaan begin augustus naar de Portugese hoofdstad Lissabon voor de Wereldjongerendagen. Tijdens dit grootste jongerenevent ter wereld wordt het katholieke geloof gevierd in het bijzijn van paus Franciscus.

Ook de Nederlandse Willem (17), Esther (21) en Linda (28) zijn erbij. Zij zijn met andere jongeren uit hun bisdom afgereisd naar Lissabon. Daar willen ze meer leren over het geloof en samen de eucharistie vieren . Ze gaan erheen om andere jongeren te ontmoeten en hun enthousiasme over het geloof te delen. Wie zijn deze jonge Nederlanders en wat betekent het katholieke geloof voor hen?

Het mega event wordt afgesloten met een mis die live wordt uitgezonden vanuit Lissabon. Paus Franciscus zal in deze slotmis alle jongeren aanmoedigen om het enthousiasme van de Wereldjongendagen mee te nemen naar huis en daar vrijmoedig te spreken over hun geloof.  Presentator Wilfred Kemp voorziet de uitzending van deze afsluitende viering van commentaar.

De reportage en de live-uitzending van de slotmis zijn te zien op 6 augustus 2023, van 09.40 uur tot 12.00 uur op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers