KRO-NCRV maakt discipelen 'The Passion' bekend en opent inschrijving processie

woensdag 22 februari 2023
Foto: © Sander Mulkens / KRO-NCRV 2023

Na de hoofdrollen maakt KRO-NCRV ook de namen van de discipelen van 'The Passion 2023' bekend. 'BinnensteBuiten'-gezicht Theo-Bert Pot, actrices Annette Barlo en Lieke Hammink, olympisch schaatser Michel Mulder en influencer en acteur Xavier Molijn vormen onder andere de groep discipelen tijdens de live-uitzending van 'The Passion 2023' vanuit Harlingen op donderdag 6 april om 20.30 uur op NPO 1.

De zeer gevarieerde cast zorgt er volgens KRO-NCRV voor dat het verhaal van 'The Passion' voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt – jong, oud, gelovig of niet. Ook dit jaar is de groep discipelen een diverse samenstelling van bekende gezichten die in het muzikale paasverhaal Jezus vergezellen tijdens zijn 'laatste uren'. De discipelrollen staan tevens centraal in het vervolg op het paasverhaal tijdens 'The Passion Hemelvaart'. De acteurs, artiesten en influencers die de kijker in deze editie ziet als discipel, naast Buddy Vedder (Judas), Ferdi Stofmeel (Petrus) en Bertrie Wierenga (Maria Magdalena) zijn:


Annette Barlo
Emma Deckers
Lieke Hammink
Ilse Heus
Ayşegül Karaca
Xavier Molijn
Michel Mulder
Boaz Roelevink
Theo-Bert Pot

Cast 'The Passion 2023'
Eerder werd bekend dat Sinan Eroglu (Jezus), Marlijn Weerdenburg (Maria), Buddy Vedder (Judas), Ferdi Stofmeel (Petrus), Bertrie Wierenga (Maria Magdalena), Dragan Bakema (Pilatus) en Anita Witzier (verslaggever) de hoofdrollen vertolken in KRO-NCRV’s muzikale paasevenement op Witte Donderdag 6 april in Harlingen.

Meelopen tijdens processie
Na drie edities zonder publiek, verwelkomt 'The Passion' dit jaar weer publiek tijdens het live-evenement. Daarnaast trekt er een processie rondom het bekende grote verlichte kruis door Harlingen. De aanmelding voor de processie is vanaf woensdagochtend 22 februari gestart via kro-ncrv.nl. Ook kruisdragers kunnen zich aanmelden via de website.

Universeel verhaal over geloof, hoop en liefde
KRO-NCRV vindt het belangrijk dat dit universele verhaal over geloof, hoop en liefde verteld blijft worden en iedereen aanspreekt. Het verhaal blijkt vandaag de dag nog steeds actueel. In een steeds individualistischere samenleving staan we vaak meer stil bij wat ons verdeelt dan wat ons verbindt, terwijl de behoefte aan saamhorigheid en verbinding juist is toegenomen. KRO-NCRV ontwikkelt vanuit de christelijke traditie programma’s en initiatieven, zoals 'The Passion', waarin liefde voor je naasten een grote rol speelt. Door de koppeling met maatschappelijke en actuele onderwerpen in de vertelling, wil de omroep kijkers uit het hele land met elkaar verbinden.

Dit jaar worden 'The Passion' en 'The Passion Hemelvaart 2023' mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk in Nederland, Kansfonds, Bartiméus Fonds, de gemeenten Harlingen en Súdwest-Fryslân, Provincie Fryslân en worden geproduceerd door Mediawater.

'The Passion 2023' wordt vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 'Passion Talk' wordt direct na de live-uitzending uitgezonden op NPO 3. 'The Passion Hemelvaart' wordt uitgezonden op donderdag 18 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers