KRO-NCRV maakt discipelen 'The Passion' bekend

woensdag 14 februari 2024
Foto: KRO-NCRV - © Sander Mulkens 2024

Na de hoofdrollen maakt KRO-NCRV ook de namen van de discipelen van 'The Passion' voor de komende editie bekend. Actrices Tamara Brinkman, Jolijn Henneman, Anna Speller, Sterre van Woudenberg, cabaretier Steven Brunswijk, influencer Vera Camilla en acteurs Julian Ras en Robin Frings maken de groep discipelen compleet.

'The Passion' is de muzikale paasvertelling van KRO-NCRV voor iedereen. Jezus' verhaal van geloof, hoop en liefde inspireert ons om het goede te doen en naast elkaar te staan. Ook dit jaar is de groep discipelen een diverse samenstelling van bekende gezichten die in het muzikale paasverhaal Jezus vergezellen tijdens zijn 'laatste uren'. De discipelrollen staan tevens centraal in het vervolg op het paasverhaal tijdens 'The Passion Hemelvaart' op vrijdag 10 mei.


Cast 'The Passion 2024'
Al eerder maakte KRO-NCRV bekend dat William Spaaij (Jezus), Angela Schijf (Maria), Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas) en Gaia Aikman (Maria Magdalena), Robbert Rodenburg (ongelovige Tomas) en Anita Witzier (Verslaggever) onderdeel zijn van KRO-NCRV’s grootste muzikale paasevenement op Witte Donderdag 28 maart vanuit Zeist.

'Passion Talk'
Direct na de live-uitzending op 28 maart kunnen kijkers doorschakelen naar 'Passion Talk' op NPO 3. KRO-NCRV-presentatoren Klaas van Kruistum en Anita Witzier praten live na met de cast en andere bekende gezichten. Wat heeft indruk gemaakt? Ook Dominee Anne-Meta Kobes schuift aan voor de duiding: wat weten we eigenlijk van Jezus en zijn discipelen en wat voor betekenis heeft het paasverhaal voor deze tijd?  Daarnaast keert de Passion-test in vernieuwde vorm terug. Kijkers kunnen nagaan op welke persoon uit het paasverhaal ze het meest lijken. Is het Jezus, Maria of toch Judas of de ongelovige Thomas? Ook worden de eerste exclusieve beelden van 'The Passion Hemelvaart' gedeeld.

Dit jaar worden 'The Passion' en 'The Passion Hemelvaart' mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds, Kansfonds, de gemeente Zeist en geproduceerd door Mediawater.

'The Passion' wordt vanuit Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 'The Passion Talk' wordt direct na de live-uitzending uitgezonden op NPO 3. 'The Passion Hemelvaart' wordt uitgezonden op vrijdag 10 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code van Coppens' (SBS6)

Jamie en Steven Kazán mogen net als Donnie en Ammar op audiëntie bij de koning. Zijne majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn nog kloppende hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen. Onderweg besturen ze zelf een vliegtuig, maar ze komen tijdens een turbulente vlucht al snel in de problemen. Komen ze ongedeerd uit de jungle? Blijft het hart van de koning kloppen én worden ze de grote redders van het koninkrijk?
'Code van Coppens', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers