KRO-NCRV maakt eerste deelnemers twintigste seizoen 'De Slimste Mens' bekend

maandag 27 juni 2022
Foto: © KRO-NCRV 2022

Wie wordt deze zomer de slimste en volgt acteur Jacob Derwig op? Maandag 11 juli start het twintigste seizoen van 'De Slimste Mens' bij KRO-NCRV op NPO 2.

Onder leiding van Philip Freriks en Maarten van Rossem gaan elke werkdag drie bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan. In het kader van de twintigste editie doet een aantal kandidaten mee die een bijzondere link hebben met de populaire kennisquiz: komiek Philippe Geubels, die al jaren jureert in de Vlaamse variant van 'De Slimste Mens' en Anniko van Santen, presentatrice van 'Opsporing Verzocht'. Zij won in 2009 'De Slimste' bij RTL 4.


Kandidaten
Presentator Tim Senders, schrijfster Femke van der Laan en politiek verslaggever Thomas van Groningen bijten het spits af in de eerste aflevering van dit seizoen. Daarnaast zijn onder andere culturele alleskunner Erik van Muiswinkel, Olympisch schaatskampioen op de 1000 meter Thomas Krol, LINDA.meiden hoofdredacteur Mandy Woelkens, modeontwerper Bas Kosters, Goldband-zanger Milo Driessen en actrice Soumaya Ahouaoui, bekend van onder andere de film Marokkaanse bruiloft, deze zomer te zien in 'De Slimste Mens' bij KRO-NCRV.

Jubileumseizoen
Ter ere van het twintigste seizoen krijgen de afleveringen een nostalgisch tintje, want de vragen in de bekende 'Open Deur'-ronde worden gesteld door verschillende oud-winnaars van het programma. Eerder werd bekendgemaakt dat dit jubileumseizoen van 'De Slimste Mens' twee series kent. Naast de serie op tv, brengt KRO-NCRV vanaf vrijdag 22 juli ook een speciale online reeks op NPO Start. In 'De Slimste Mens: All Stars' nemen zestien fanatieke oud-finalisten, waaronder Klaas Dijkhoff, Francis van Broekhuizen, Owen Schumacher en Stefano Keizers, het tegen elkaar op.

'De Slimste Mens', vanaf maandag 11 juli elke werkdag om 20.40 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.
'De Slimste Mens: All Stars', vanaf vrijdag 22 juli elke week op NPO Start en Plus.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers