KRO-NCRV maakt eerste hoofdrollen 'The Passion 2024' bekend

maandag 29 januari 2024
Foto: KRO-NCRV - © Remko Modderkolk 2024

Angela Schijf (Maria), William Spaaij (Jezus), Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas) en Gaia Aikman (Maria Magdalena) vervullen de eerste hoofdrollen in 'The Passion 2024'.

Dit jaar zendt KRO-NCRV op Witte Donderdag het grootste muzikale paasevenement live uit vanuit Zeist. Eerder heeft KRO-NCRV al onthuld dat presentator Anita Witzier de verslaggever van veertiende editie is. De rest van de cast, waaronder Pilatus en de verteller, wordt later bekend gemaakt.


'The Passion' is de muzikale paasvertelling van KRO-NCRV voor iedereen. Jezus' verhaal van geloof, hoop en liefde inspireert ons om het goede te doen en naast elkaar te staan. De uitzending komt dit jaar op donderdag 28 maart, wederom mét publiek, vanuit het Rond in Zeist, voor het gemeentehuis. Opnieuw krijgt deze editie van het paasverhaal een vervolg met Hemelvaart, dat uitgezonden wordt op vrijdag 10 mei. Eerder maakte KRO-NCRV al bekend dat het thema van dit jaar ik geloof in jou is. Een krachtige boodschap vol vertrouwen.

'The Passion' vertelt het paasverhaal dat gaat over vallen, opstaan en weer opnieuw beginnen. Het is een krachtig verhaal dat nooit uitverteld raakt, omdat het verrassend actueel is, juist nu in deze tijden van wantrouwen en tegenstellingen. Ik vind het mooi dat 'The Passion' steeds populairder wordt onder jongeren. Jongere generaties zijn bij uitstek bezig met zingevingsvragen en wij geven ze een boodschap mee van vertrouwen en verbinding', aldus Reinder van Dijk producent Levensbeschouwing bij KRO-NCRV.

Samen 'The Passion' ervaren
Om het paasverhaal voor iedereen toegankelijk te maken, wordt de veertiende editie weer voorzien van audiodescriptie op NPO Radio 2, dit jaar door radio-dj Emmely de Wilt, en een gebarentolk op NPO 1 Extra. Daarmee wil KRO-NCRV iedereen op hetzelfde moment dezelfde ervaring geven.

'The Passion' wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds, Kansfonds, de gemeente Zeist en geproduceerd door Mediawater.

'The Passion' wordt vanuit het Rond in Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 'The Passion Hemelvaart' wordt uitgezonden op vrijdag 10 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers