KRO-NCRV's 'De Zin van je Leven': Chris Kijne

dinsdag 12 oktober 2021

Ter ere van de verschijning van de nieuwe Bijbelvertaling NBV21 interviewt Jacobine Geel in De zin van je leven 21 uiteenlopende gasten. Zij stelt hen de vraag: welke zin uit de Bijbel blijft je leven lang bij?

De Bijbel biedt inspiratie, geeft troost maar werkt ook ongemak en verbazing op. Welke relevantie hebben de eeuwenoude teksten vandaag de dag? Vandaag Chris Kijne, presentator van de NPO Radio 1 programma's 'Met Het Oog Op Morgen' en 'Bureau Buitenland'.


Zijn tekst uit Leviticus: 'Wanneer je de graanoogst binnenhaalt, oogst dan niet tot aan de rand van de akker en raap wat blijft liggen niet bijeen (…) maar laat het liggen voor de armen en de vreemdelingen (…)'.

Chris Kijne heeft een aantal bijbelboeken uit de NBV21 voorgelezen. Wat hem weer opvalt bij het inspreken is dat de Bijbel doordrenkt is van het thema sociale rechtvaardigheid. Zo las ook zijn vader, die theoloog en Bijbelvertaler was, het boek. Chris Kijne probeert die thema’s in zijn werk als radiomaker aandacht te geven.

'De Zin van je Leven' met Chris Kijne', woensdag 13 oktober om 17.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers