Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Gorinchem

vrijdag 21 april 2023
Foto: © NTR 2022

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Gorinchem. Op zaterdag 18 november 2023 zal de Goedheiligman in gezelschap van de Pieten voet aan wal zetten in deze historische vestingstad.

De NTR doet traditiegetrouw vanaf 12.00 uur op NPO Zapp (NPO 3) verslag. Dieuwertje Blok verzorgt vanuit Gorinchem de presentatie, gesteund door vaste verslaggevers Jeroen Kramer en Rachel Rosier.


'Het Sinterklaasjournaal'
Eerder die week, op maandag 13 november, start al het dagelijkse Sinterklaasjournaal, ook op NPO Zapp (NPO 3). Vaste kijkers weten dat Gorinchem daarin een prominente plek zal krijgen. Maar hoe… dat blijft zoals altijd een verrassing.

Burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem reageert verheugd op het nieuws: 'We zijn ontzettend trots en blij dat we Sinterklaas in onze stad mogen verwelkomen. We zijn de Allermooiste Vestingstad van Nederland waar we veel verhalen over kunnen vertellen. We zullen samen met heel veel kinderen Sinterklaas opwachten in onze haven aan de Merwede. En we gaan er met de hele stad een geweldige dag van maken!'

Gebarentolk en BVN
Op NPO 1 extra zijn zowel 'Het Sinterklaasjournaal' (vanaf 13 november) als de intocht (18 november) met gebarentolk te volgen. Alle uitzendingen met gebarentolk zijn bovendien terug te zien op schooltv.nl. Op BVN zijn de uitzendingen te kijken voor mensen die buiten Nederland wonen. 'Het Sinterklaasjournaal' is te zien tot en met maandag 4 december. Op dinsdag 5 december, het heerlijk avondje, volgt nog een jaaroverzicht met de meeste memorabele momenten.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo FOX logo

Atwaters werelden komen samen wanneer er een kind omkomt in zijn gebouw in Burnside. Atwater en zijn vader Lew moeten tegen wil en dank samenwerken aan deze gruwelijke zaak.

'Chicago P.D., om 21.00 uur op FOX.'

Dossiers