Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vijfheerenlanden

donderdag 16 mei 2024

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Vijfheerenlanden. Op zaterdag 16 november 2024 zal de Goedheiligman in gezelschap van de Pieten voet aan wal zetten in Vianen in de gemeente Vijfheerenlanden.

De NTR doet traditiegetrouw vanaf 12.00 uur op NPO Zapp (NPO 3) verslag.


Eerder die week, op maandag 11 november, start al 'Het Sinterklaasjournaal', ook op NPO Zapp (NPO 3), elke dag om 18.00 uur. Vaste kijkers weten dat Vijfheerenlanden daarin een prominente plek zal krijgen. Maar hoe… dat blijft zoals altijd een verrassing.

Burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden reageert verheugd op het nieuws: 'We zijn er trots op dat we Sinterklaas in onze gemeente mogen ontvangen. We zijn zelf ook jarig, want we bestaan dit jaar vijf jaar. Het is een eer dat Sinterklaas zijn eigen verjaardag in onze jarige gemeente wil vieren. We zullen Sinterklaas een warm welkom geven in Vianen en hem laten zien waarom wij zo trots zijn op wat Vijfheerenlanden te bieden heeft. Het wordt een geweldige dag.'

Gebarentolk en audiodescriptie
Op NPO 1 extra zijn zowel 'Het Sinterklaasjournaal' (dagelijks van 11 november t/m 5 december) als de intocht (16 november) met gebarentolk en audiodescriptie te volgen. Audiodescriptie maakt programma’s toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Alle uitzendingen met gebarentolk en met audiodescriptie zijn bovendien terug te zien op schooltv.nl. Op BVN zijn de uitzendingen te kijken voor mensen die buiten Nederland wonen. 'Het Sinterklaasjournaal' is te zien tot en met woensdag 4 december. Op donderdag 5 december, het heerlijk avondje, volgt nog een jaaroverzicht met de meest memorabele momenten.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside Oranje' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers