Lotje IJzermans interviewt schrijvers in 'Boeken'

zaterdag 24 februari 2024

Vanuit Bibliotheek Neude in hartje Utrecht gaat de VPRO weer een wekelijks boekenprogramma maken. In het nieuwe programma 'Boeken' interviewt Lotje IJzermans schrijvers van de beste en meest spraakmakende literaire fictie en non-fictie van dat moment.

IJzermans is bekend van haar sterke interviews op de vrijdagnacht in 'Nooit Meer Slapen' op NPO Radio 1.


Lotje IJzermans: 'Ik verheug me enorm op de gesprekken. Ik ben altijd een fervent lezer geweest; ik ging ooit Nederlands studeren vanwege mijn liefde voor de letterkunde. In 'Boeken' willen we literatuur in al haar rijkdom laten zien. Ik houd ervan om met een interview een verhaal te vertellen. Over het boek, over de schrijver, over de wereld om ons heen.'

Over Lotje IJzermans
Lotje IJzermans maakte voor de VPRO talloze programma’s over muziek, film en literatuur. Van tv-programma’s als 'Lola da Musica' tot het dagelijkse radioprogramma 'De Avonden'. Ze deed dat als interviewer/presentator, maar ook als eindredacteur. Ze richtte 'Nooit Meer Slapen' op, het kunst- en cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1 waar ze tegenwoordig op de vrijdagavond interviewt.

'Boeken', vanaf zondag 25 februari om 17.45 uur bij VPRO op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers