Maaike Schoon nieuwe VPRO-presentator 'Buitenhof'

zaterdag 28 augustus 2021

Maaike Schoon (1984) gaat namens de VPRO Buitenhof presenteren. Schoon: ''Buitenhof' is al sinds 2015 mijn favoriete programma om te maken, eerst als redacteur en nu als presentator. Een journalistiek instituut, waar je bij uitstek de diepte in kan. Ik vind het een enorme eer dat ik daar nu als presentator aan mag bijdragen.'

Journalist Maaike Schoon heeft als focusgebieden economie en politiek. Ze begon in 2008 bij Het Parool en werkte daarna bij Opzij, waar ze columns en essays schreef, en interviews maakte. In 2015 werd ze senior redacteur bij 'Buitenhof'.


Sinds 2018 werkt ze als journalist voor Vrij Nederland. Ze doet onderzoek en interviewde topeconomen als Thomas Piketty en Mariana Mazzucato. Ze werkt, ook voor Vrij Nederland, aan een boek over de woningmarkt. En ze was hoofd research voor de docuserie 'Waarde van de Aarde' (met Twan Huys), een serie over grondstoffen, politiek en belastingontwijking.

'Buitenhof' is een samenwerkingsverband van VPRO, BNNVARA en AVROTROS en wordt afwisselend gepresenteerd door Maaike Schoon, Twan Huys en Pieter Jan Hagens.

'Buitenhof', vanaf zondag 29 augustus om 12.10 uur op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers