Mart Hoogkamer maakt ons winnende Oranje-lied bekend

zondag 30 oktober 2022
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2022

Zanger Mart Hoogkamer heeft vanavond tijdens de live special 'I Want Your Song - de zoektocht naar het nieuwe voetbalvolkslied' de winnende songwriters bekendgemaakt - en daarmee het winnende Oranje-lied.

Het was geen gemakkelijke opgave, maar uiteindelijk was er één lied dat Mart écht kon overtuigen. Songwriters Carlo Rijsdijk en Manfred Jongenelis schreven het nummer waarmee we tijdens het aankomende WK als twaalfde man pal achter Oranje gaan staan. Vanaf nu zingen we 'Mijn oranje hart' uit volle borst mee.


In de studio pitchten zes songwriters aan zowel Mart als het aanwezige publiek een speciaal voor de gelegenheid geschreven voetbalvolkslied. De kijkers en de fans in de studio mochten op hun favoriete lied stemmen, maar het was Mart zelf die de uiteindelijke beslissing nam en 'Mijn oranje hart' meteen live ten gehore bracht. Het lied is klaar om de hitlijsten te bestormen: maandagochtend wordt het - officieel door de KNVB goedgekeurde - lied gelanceerd in 'De 538 Ochtend' met Wietze en Klaas op Radio 538 en vervolgens verspreid via alle mogelijke kanalen. De eerste kampioen is bekend… nu het Nederlands elftal nog!

'I Want Your Song' is een format van Talpa Concepts en Rochford Productions en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers