Mascha de Rooij nieuwe presentatrice 'De Rijdende Rechter'

maandag 18 maart 2024
Foto: Omroep MAX - © Elvin Boer 2024

Mascha de Rooij is de nieuwe presentatrice van 'De Rijdende Rechter'. Mr. John Reid blijft ook na de verhuizing van het programma van KRO-NCRV naar Omroep MAX aan het programma verbonden als rechter.

MAX-directeur Jan Slagter: 'Mascha is al tien jaar een vaste waarde voor MAX. Tien jaar geleden begon ze een dag per week als presentatrice bij 'Hallo Nederland' en ze heeft zich ontwikkeld tot één van onze vaste gezichten. Zo presenteert ze 'MAX Geheugentrainer', de bloemencorso’s en recent maakte ze de podcast 'Aan de zijde van de Prins' over prins Carnaval in Breda. En nu gaat ze De Rijdende Rechter presenteren, een belangrijk programma voor MAX. Ik verheug me daar zeer op.'


'Ik heb veel zin in om dit mooie programma te presenteren en samen te werken met mr. John Reid', vertelt Mascha de Rooij. 'In 'De Rijdende Rechter' krijgen alle partijen de ruimte om hun zegje te doen. Ik hoop dat ik eraan kan bijdragen dat ze meer naar elkaar gaan luisteren om zo wat meer begrip te krijgen voor elkaars situatie.'

'De Rijdende Rechter' wordt later dit jaar uitgezonden bij MAX.

'De Rijdende Rechter'
In 'De Rijdende Rechter' worden conflicten voorgelegd aan rechter mr. John Reid. Hij gaat samen met zijn team altijd persoonlijk langs om poolshoogte te nemen. In het programma volgt ook een bindende uitspraak. 'De Rijdende Rechter' helpt bij conflicten over een verbouwing, onduidelijke erfgrens, overlast van bomen, bij hoog opgelopen burenruzies of een conflict binnen de Vereniging van Eigenaren (VvE). Maar ook familievetes, consumentenzaken en onenigheid over recht van overpad komen aan bod.

Mensen die een zaak willen aandragen voor 'De Rijdende Rechter' kunnen zich nu aanmelden.

'De Rijdende Rechter' wordt in opdracht van Omroep MAX geproduceerd door IDTV.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers