Miral de Bruijne nieuwe NOS-correspondent Spanje

woensdag 28 juni 2023

Miral de Bruijne wordt de nieuwe multimediale correspondent voor de NOS in Spanje en Portugal. Ze is de opvolger van Rop Zoutberg, die in februari na achttien jaar correspondentschap overstapte naar de Nederlandse ambassade in Madrid.

De Bruijne gaat op 1 november aan de slag.


Miral de Bruijne (29) werkt sinds 2019 als buitenlandredacteur, eerst bij RTL Nieuws en de afgelopen tweeëneenhalf jaar bij de NOS. Op de redactie in Hilversum werkt ze voor televisie en online (NOS.nl en de NOS app), met als specialisatie het Midden-Oosten. Als onderdeel van haar opleiding aan de School voor de Journalistiek in Utrecht liep De Bruijne in 2018 stage als redacteur en producer bij het NOS-bureau in Washington D.C. Voor haar vertrek naar Madrid is ze deze zomer te horen als verslaggever voor het 'NOS Radio 1 Journaal'.

Esther Bootsma, chef Buitenland bij de NOS: 'Spanje is een nieuw werkterrein voor Miral, maar gezien haar enthousiasme, ambitie en talent hebben we er alle vertrouwen in dat ze zich daar zal ontwikkelen tot een uitstekende correspondent.'

De Bruijne over haar nieuwe baan: 'Spanje en Portugal zijn landen waar de komende tijd veel belangrijke en actuele thema’s aan bod komen, zoals klimaatverandering en migratie. Ik kijk er ontzettend naar uit om Nederland een inkijk te geven in deze Zuid-Europese landen. Via de verschillende NOS-platforms hoop ik een groot en divers publiek te kunnen aanspreken en informeren.'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers