MTV maakt genomineerden MTV EMA Best Dutch ACT Award bekend

donderdag 13 oktober 2022

De muziekawardshow MTV EMA staat weer voor de deur en dat betekent ook een nieuwe Best Dutch Act Award. Dit zijn de talentvolle genomineerden dit jaar zijn: Antoon, Frenna, Goldband, RONDÉ en Yade Lauren.

Zij strijden dit jaar om de meeste stemmen voor de felbegeerde MTV EMA Best Dutch Act Award. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt


Kijk mee naar de MTV EMA op zondag 13 november live om 21.00 uur op MTV.

November betekent MTV EMA! Ook dit jaar viert MTV de muziek met een spectucalaire liveshow met optredens van alle populaire genres en natuurlijk... Awards! 2022 is het jaar waarin de live muziek weer gezien en hoort mag worden. En dat hebben we mee mogen mken, wat was er veel te zien en te horen wereldwijd en niet minder in Nederland. Na een bomvolle muziekzomer is het nu tijd voor de awardshow. De concurrentie was nog nooit zo groot, voor de MTV EMA  Best Dutch Act Award heeft MTV een selectie gemaakt van artiesten die het tegen elkaar op mogen nemen voor deze prestigeuze award.

Antoon
Al vanaf jonge leeftijd is Antoon gedreven om muzikant te worden. Hij blijkt een natuurtalent en dat valt ook Twan ‘Big2’ van Steenhoven op. Het lid van The Opposites biedt Antoon een contract aan bij zijn label Dreamteam. Het is de start van zijn sensationele doorbraak: zijn debuut single ‘Hyperventilatie’ wordt in 2020 eerst een hype op TikTok waarna de single ook de hitlijsten en radio overneemt, gevolgd door zijn debuutalbum “De Nacht”in 2021. Dit jaar bestormde hij de hitlijsten met zijn singles ‘Hallo’ en ‘Olivia’ en bracht de gelijknamige EP’s uit. Antoon was dit jaar veel te zien op verschillende festivals en later dit jaar staat hij in een uitverkochte Ziggo Dome. Naast al zijn gouden platen maakt hij nu kans in de categorie Best Dutch Act tijdens de MTV EMA van dit jaar. 

Frenna
Frenna behoort tot de top van de Nederlandse hiphop scene en heeft in zijn muzikale carrière al veel mijlpalen aangetikt. Met zijn nummers en muzikale initiatieven heeft de artiest een enorme impact op de Nederlandse muziek industrie. De muzikale ambities van deze trendsetter en alleskunner passeren zelfs de Nederlandse grens. Met als kers op de taart dit jaar, zijn track ‘Waistline' waar hij zijn passie voor muziek en hiphop cultuur eert. Zijn miljarden streams en uitverkochte shows bewijzen de sterrenstatus van Frenna, dit jaar maakt hij ook nog kans in de categorie Best Dutch Act tijdens de MTV EMA van dit jaar.

Goldband
De festivalsensatie van dit jaar is met stip Goldband. De mannen van Goldband weten heel Nederland mee te slepen in hun pakkende tracks en enerverende teksten. Sinds de oprichting van Goldband in 2019 hebben de mannen behoorlijk wat stof doen opwaaien. Deze zomer domineerden zij het festival seizoen, wisten hun liveshow in AFAS binnen no-time uit te verkopen waarna ze nog twee, inmiddels uitverkochte, shows toe hebben gevoegd. Naast en naast het geven van spectaculaire shows heeft het trio de laatste jaren een aantal prijzen in de wacht gesleept, de MTV EMA Best Dutch Act tijdens de MTV EMA van dit jaar kan daar zomaar aan toegevoegd worden.

RONDÉ
Dat het lekker gaat met RONDÉ is zacht uitgedrukt , de popband heeft in 2022 zoveel airplay gekregen dat je er echt niet omheen kon. Wat in 2014 begon als een schoolopdracht aan de Herman Brood Academie ontwikkelt zich tot een waar succes. Ze begonnen al in 2014, maar domineerden dit jaar vrijwel iedere hitlijst met ‘Hard To Say Goodbye’ en ‘Love Myself’. Terwijl veel artiesten ervoor kiezen om uit te rusten na een lange en succesvolle festivalzomer, gaat RONDÉ er met volle bak tegenaan met een eigen clubtour. You Better Believe It, want de Nederlandse popband is genomineerd voor de MTV EMA Best Dutch Act tijdens de MTV EMA van dit jaar.

Yade Lauren
De eerste grote doorbraak van Yade Lauren was al in 2016 toen zij met Yellow Claw nationaal en internationaal doorbrak. Vanaf 2018 focust de zangeres meer op Nederlandstalige muziek en gaat colabs met onder andere Josylvio, Snelle en Kevin. Vorig jaar won Yade Lauren de Lokale MTV Push award, een muziekaward voor opkomend talent, dit jaar is ze voor het eerst genomineerd voor een MTV EMA-award. Met haar eerste zelfstandig uitgebrachte single ‘In De Nacht’, ging ze dit jaar de miljoenen streams voorbij. De track kwam binnen op nummer 1 in de Nederlandse Top 50 op Spotify. De zangeres stoot daarmee niemand minder dan Adele van de troon. Niet geheel verrassend dat Yade haar shows dit jaar binnen enkele minuten heeft uitverkocht. Nu maakt ze kans op haar volgende triomf de MTV EMA Best Dutch Act tijdens de MTV EMA van dit jaar.

Stemmen
Om de MTV EMA voor Best Dutch Act binnen te slepen hebben de genomineerden hulp nodig; stem via mtvema.com op jouw favoriet.

Live de MTV EMA zien?
Benieuwd wie er allemaal nog meer naar huis gaan met een MTV EMA. Kijk live naar de MTV EMA op zondag 13 november om 21.00 uur op MTV.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

Marieke en Gert hebben een vooroorlogse boerderij in Zeeland verbouwd tot een hedendaags onderkomen met een aantal B&B-kamers. Daarna ontvangen Silvia en Walther de gasten in hun pittoreske dorpje. Zij hebben twee bijzondere kamers waar een hoop te zien valt. Als laatste mogen Ageeth en John de gasten hun bed and breakfast laten zien aan de Loosdrechtse Plassen.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers