Mustafa Marghadi nieuwe correspondent Zuidoost-Azië

dinsdag 17 augustus 2021

Mustafa Marghadi wordt de nieuwe NOS-correspondent in Zuidoost-Azië. Hij volgt per 1 november Annemarie Kas op, die voor NRC als correspondent aan de slag gaat in het Verenigd Koninkrijk. De standplaats van Marghadi wordt Jakarta.

Marghadi (38) was de afgelopen vier jaar correspondent van de NOS in Italië. Daarvoor werkte hij voor het NPO Radio 1-programma 'Nieuws en Co' (NOS/NTR) en was hij presentator bij 'NOSop3' en 'Het Klokhuis' (NTR). Marghadi startte zijn NOS-carrière als redacteur voor het toenmalige 'NOS Headlines'.


'Ik ben blij en trots dat ik opnieuw een uitdagende rol kan vervullen bij de beste nieuwsorganisatie van Nederland', zegt Mustafa Marghadi over zijn overstap. 'In een regio waar een aantal van de belangrijkste thema’s van de komende decennia (klimaatverandering, economische ongelijkheid, de invloed van China vs VS) een hoofdrol zullen spelen. Ik verheug me erop om zoveel mogelijk mensen in de regio te spreken, en te leren kennen, zodat ik een zo helder en compleet mogelijk beeld voor de mensen in Nederland kan bieden.'

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws: 'We bedanken Annemarie voor haar jarenlange dienst voor de NOS in Zuidoost-Azië. En we zijn blij dat Mustafa – na zijn Italië-correspondentschap – ook de komende jaren voor de NOS blijft werken. Met zijn enthousiasme, zijn creativiteit en zijn frisse blik brengt hij altijd iets extra's. We zijn ervan overtuigd dat hij dat ook vanuit Indonesië en de omliggende landen gaat doen.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers