Muzikale verhalen, verrassende duetten en klassieke hits in nieuw seizoen 'Beste Zangers'

vrijdag 1 september 2023
Foto: © AVROTROS 2023

Douwe Bob, Mell, Duncan Laurence, Numidia, Nick Schilder, MEAU en Marco Bakker zijn vanaf september te zien in het nieuwe seizoen van het AVROTROS-programma 'Beste Zangers'.

Samen met gastheer Jan Smit zijn de zangers naar het zonnige Sevilla afgereisd om in het repertoire van hun mede-artiesten te duiken. Radio-dj Bart Arens blikt dit seizoen vooruit met de artiesten op de uitzending in de 'Beste Zangers'-podcast. Bij terugkomst zijn de muzikale verhalen bij de zangers nog eindeloos. In de extra portrettenreeks ‘Het verhaal van…’ openen ze hun voordeur voor elkaar en geven een tour langs plekken die belangrijk zijn in hun muzikale carrière.


De zangers vertolken traditiegetrouw wekelijks elkaars liedjes onder begeleiding van de 'Beste Zangers'-band onder leiding van Marcel Fisser. Ze nemen elkaar mee in hun muzikale reis, ontdekken de mooie verhalen achter de nummers en herkennen zich in de vaak ontroerende en betekenisvolle teksten. Welke muzikale verrassing, verborgen parel of klassieke hit het nieuwe seizoen van 'Beste Zangers' gaat brengen, is vanaf 2 september te zien.

'The Power of Music'
Naast de duetten-aflevering heeft dit seizoen nog een speciale uitzending: 'The Power of Music'. In deze aflevering wordt er aandacht besteed aan de kracht van muziek en hoe muziek kan helpen bij mentale gezondheid. Voor veel artiesten kan de muziekindustrie een zware wissel trekken op hun mentale gezondheid door de hoge druk en overvolle schema’s. Maar ook buiten de muziekindustrie is het een veel voorkomend probleem dat (jonge) mensen kampen met mentale klachten of een burn-out. De zangers op de bank herkennen zich hierin en vertellen hoe muziek hen helpt in moeilijke tijden. Iedereen heeft wel een nummer waar je naar luistert als het even te veel wordt. Of juist een nummer waar je altijd een goed gevoel van krijgt.

'Beste Zangers Podcast'
Iedere aflevering van 'Beste Zangers' zit altijd vol verhalen van de hoofdgast, maar er is nog veel meer te vertellen. Aan Bart Arens de eer om al het onbesprokene, bespreekbaar te maken. In de 'Beste Zangers'-podcast blikt Bart vooruit met de artiest die in de uitzending centraal staat en geven al een preview van één van de hoogtepunten. Verder praten ze over liedjes die dierbaar zijn en nummers die de uitzending niet gehaald hebben. De podcast is een week eerder te beluisteren dan de uitzending.

Het verhaal van…
Na het vertrek uit de prachtige Spaanse 'Beste Zangers'-Haciënda is de verbinding onderling niet te missen en zijn de zangers nog lang niet uitgepraat. Daarom zoeken zij elkaar in Nederland weer op en hebben nog meer ruimte om dieper in elkaars muziek en achtergrond te duiken. De artiesten uit het 16de seizoen van 'Beste Zangers' openen hun voordeur voor elkaar en geven een tour langs plekken die belangrijk zijn in hun muzikale carrière. Zo zien we bijvoorbeeld wat de volgende tattoo voor Douwe Bob wordt en of Mell nog rustig over de Volendamse Dijk kan lopen. 'Het verhaal van...' is aansluitend na de uitzending van 'Beste Zangers' te zien op NPO Start.

'Beste Zangers', vanaf 2 september elke zaterdag om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

'Beste Zangers, Het verhaal van...', vanaf 2 september elke zaterdag op NPO Start.

 

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers