Na succes van 'De Oranjezomer': dagelijkse show 'VI'-trio op komst

zaterdag 18 september 2021

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee zullen vanaf januari dan toch iedere werkdag op de buis komen met een talkshow. De Telegraaf meldde het nieuws zaterdagochtend al onder voorbehoud, maar intussen is de kogel door de kerk.

De 'VI'-mannen Genee, van der Gijp en Derksen waren deze zomer iedere avond bij SBS6 te zien met hun talkshow 'De Oranjezomer'. En met succes, want het programma behaalde geregeld meer dan 900.000 kijkers. Dat is bij Talpa Network, eigenaar van SBS6, niet onopgemerkt gebleven. De zender heeft het trio gevraagd om vanaf het nieuwe jaar opnieuw een dagelijkse show te maken.


Opvallend, want in 2020 leidde dat voornemen nog tot kletterende ruzie tussen de heren. Genee en van der Gijp wilden zoiets absoluut niet, terwijl Derksen wel voorstander was van het idee. Dat meningsverschil werd uiteindelijk bijgelegd en intussen hebben de heren toegezegd om het programma te gaan maken. Derksen heeft een nieuw contract tot 2024 ondertekend. Genee en van der Gijp worden eveneens tot dan verlengd bij Talpa.

Het is nu wel zo dat de show geregeld pal tegenover het voetbal op Veronica zal staan. Hélène Hendriks zal de presentatie op die zender overnemen van Wilfred Genee. Over diens radioprogramma op Veronica is nog geen nieuws bekend.

Het nieuws over de talkshow is alleszins opvallend, want de interesse van het publiek voor de dagelijkse praatprogramma's lijkt sterk te zijn afgenomen. 'Op1' viel deze week uit de dagelijkse top 25 van de kijkcijfers en 'Jinek' haalt de 600.000 kijkers niet meer.

Bron: De Telegraaf

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers