'Nacht van de Poëzie 2021' bij de VPRO

dinsdag 5 oktober 2021

Op 2 oktober 2021 vindt de 38ste editie van 'Nacht van de Poëzie 2021' plaats tijdens het International Literature Festival Utrecht. Traditiegetrouw is de VPRO weer aanwezig en registreert de optredens van de dichters.

Vanuit TivoliVredenburg in Utrecht krijgt het publiek tot diep in de nacht een poëtische marathon voorgeschoteld. Aanstormend talent en grote namen uit de Nederlandstalige dichtkunst worden afgewisseld door muzikale en theatrale entr’actes. De optredens van de dichters zijn terug te zien op het VPRO Poëzie YouTube-kanaal.


Ook tijdens de 38e 'Nacht van de Poëzie' presenteren Vlaamse schrijver Piet Piryns en Nederlandse dichter Ester Naomi Perquin in de Grote Zaal van TivoliVredenburg weer optredens van de beste dichters van dit moment. Onder anderen Dichter des Vaderlands Lieke Marsman, Vrouwkje Tuinman, K. Michel, Lisette Ma Neza, Edward van de Vendel, Maria Barnas, Maartje Smits, Vrouwkje Tuinman, Erwin Mortier, Rosa Schogt, Bart Moeyaert en Meity Völke zullen hun gedichten ten gehoren brengen.

Het motto van De Nacht is dit jaar geleverd door Vrouwkje Tuinman: 's Nachts woon ik zelden waar mijn bed staat. In die regel klinkt zowel een zoete herinnering aan een onbezorgd verleden door, als een hoopvolle wens voor een toekomst zonder afstand, mondkapjes en avondklok; de afsluiting van een periode waarin we veel te vaak waren overgeleverd aan ons eigen bed.

Op het VPRO Poëzie YouTube-kanaal worden vanaf woensdag 6 oktober om 16.00 uur de optredens van de dichters wekelijks gepubliceerd. Daar zijn ook de video’s van eerdere edities te zien.

'Nacht van de Poëzie', vanaf woensdag 6 oktober om 16.00 uur op VPRO Poëzie YouTube.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers