Nationale gebedsviering: vrede voor Oekraïne live op NPO 2 vanuit Domkerk, één jaar na Russische inval

donderdag 23 februari 2023

Aanstaande vrijdag 24 februari is het precies een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Steden die volledig zijn verwoest, miljoenen Oekraïners op de vlucht en bijna 100.000 vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen in de hoop op een betere toekomst.

De oorlog en de desastreuze gevolgen maakt diepe indruk op Nederland.


KRO-NCRV en EO verzorgen, in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland, de Raad van Kerken en de Oekraïense gemeenschap in Nederland, op deze vrijdagochtend live vanuit de Utrechtse Domkerk de Nationale gebedsviering: vrede voor Oekraïne. De viering in de Domkerk staat in het teken van het ontsteken van het licht in de duisternis en het levend houden van de hoop. Naast de gebedsviering wordt er in verschillende kerken in het hele land gebeden voor vrede in Oekraïne. De dienst is zowel in het Nederlands als Oekraïens te volgen via NPO 2.

Voorgangers in de viering zijn dr. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, pastoor Mykola Butsiak van de Grieks-katholieke parochie in Utrecht en ds. Sonja van der Meulen, predikante van de doopsgezinde gemeente in Leiden en de doopsgezinde vertegenwoordiger in de Raad van Kerken.

Deze gebedsviering is de opmaat naar de stille tocht die vanaf 10.00 uur vanaf de Domkerk plaatsvindt.

'Nationale gebedsviering voor vrede in Oekraïne', vrijdag 24 februari bij KRO-NCRV en EO om 09.15 uur op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers