Nederland kiest het mooiste liedje: 'Het Dorp'

maandag 18 november 2019

Nederland heeft gekozen. Het allermooiste liedje van Nederland is: 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. De spannende ontknoping van een wekenlange zoektocht naar het mooiste liedje van ons land werd zondag bekendgemaakt in 'Shownieuws'.

De afgelopen weken zongen de beste artiesten van Nederland de vijftig liedjes waar het meest op was gestemd door de kijker van SBS6 en luisteraar van Radio 10. Bij deze liedjes hoorden we mooie, grappige en ook emotionele verhalen. De vakjury koos de tien finalenummers en uiteindelijk bepaalde de kijker vanavond de winnaar.


'Het Dorp' van Wim Sonneveld, wist de harten van de meeste kijkers te raken. Dit liedje werd gezongen door Jan Dulles. Op plek 2 en 3 zijn 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen Groep en 'Avond' van Boudewijn de Groot geëindigd.

Presentator Johnny de Mol: ''Het Mooiste Liedje' was niet alleen een muzikale zoektocht naar het allermooiste liedje van een Nederlandse artiest, maar ook een emotionele zoektocht met bijzondere en dierbare verhalen van mensen. Naar de kracht van muziek, hoe een lied echt veel kan betekenen voor mensen en symbool staat voor bijzondere momenten. Voor mij is elk liedje dat je zo diep kan raken een winnaar.'

De beste artiesten van ons land brachten in vijf afleveringen alle vijftig liedjes ten gehore, waarbij een wisselende vakjury onder leiding van Eric van Tijn bepaalde welke tien liedjes naar de finale gingen. In de finale was het aan de kijker. Er is massaal gestemd. 'Het Dorp' is het allermooiste liedje van Nederland.

Bekijk hier het 'Het Dorp' van Wim Sonneveld gezongen door Jan Dulles:


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers