Nepobaby's, alfamannen en bekeerlingen in nieuw seizoen 'Stereotypisch'

dinsdag 5 maart 2024
Foto: © KRO-NCRV 2024

In het vierde seizoen 'Stereotypisch' van KRO-NCRV's 'Brandpunt+' ontmoet presentatrice Firoza Mulahella jongeren die te maken hebben met vooroordelen.

Zo laat Sem van Dijk zien waar hij tegenaan loopt in zijn weg naar succes als zoon van twee BN’ers, deelt Arash de reacties op zijn leefstijl geïnspireerd door Andrew Tate en vertellen de oer-Hollandse zusjes Lara en Kira over hun bekering op jonge leeftijd tot de Islam. Hoe gaan ze om met de labels die ze opgeplakt krijgen door de media of hun omgeving?


'Stereotypisch' is een zesdelige serie van KRO-NCRV’s 'Brandpunt+'. Met 'Stereotypisch' laat KRO-NCRV zien wat de gevolgen zijn voor jongeren die een label opgeplakt krijgen met elke aflevering een ander stereotype.

Artiest Sem van Dijk
In de eerste aflevering kijkt Firoza mee in het leven van artiest Sem van Dijk (21). Als zoon van BN’ers Wendy van Dijk en Xander de Buisonjé wil hij laten zien dat hij geen nepobaby is en hij zijn ouders niet nodig heeft voor zijn carrière. Met zijn nieuwe nummer zet hij zich af tegen de vooroordelen waarmee hij te maken krijgt als ‘zoon van’. Sem: 'Je moet het wel zelf doen. Mijn ouders gaan niet mijn tekst voor mij schrijven, of voor mij inzingen.'

Alfaman Arash
In de tweede aflevering ontmoeten we alfaman Arash (19). Opgroeiend zonder vader neigde hij het criminele pad op te gaan, tot zijn coaches hem hielpen een echte man te zijn. Sindsdien draait zijn leven om ondernemen en sporten met als inspriratiebron Andrew Tate: 'Het leven als man zijnde is competitie voor mij.' Aangezien hij tien kinderen wil, sluit hij een tweede onervaren vrouw niet uit: 'Ik wil niet een vrouw die al langs al die jongens is geweest. Dat toont geen respect naar mij, als andere jongens denken: waarom verlaagt hij zijn niveau?'

Zusjes Lara en Kira
Firoza brengt ook een bezoek aan de zusjes Lara en Kira. De twee oer-Hollandse meiden besloten zich rond hun 16e te laten bekeren tot de Islam. Over bekeerlingen bestaan veel vooroordelen, maar Lara en Kira bestrijden dat ze hun keuze hebben gemaakt onder dwang of voor een man.

Overige afleveringen
Aflevering 4 tot en met 6 gaat over penisvergrotingen, de designerdrug 3-MMC en een jonge vrouw met autisme.

'Stereotypisch', vanaf woensdag 6 maart wekelijks om 16.00 uur bij KRO-NCRV op het YouTube-kanaal van NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code van Coppens' (SBS6)

Jamie en Steven Kazán mogen net als Donnie en Ammar op audiëntie bij de koning. Zijne majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn nog kloppende hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen. Onderweg besturen ze zelf een vliegtuig, maar ze komen tijdens een turbulente vlucht al snel in de problemen. Komen ze ongedeerd uit de jungle? Blijft het hart van de koning kloppen én worden ze de grote redders van het koninkrijk?
'Code van Coppens', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers