Net5 zendt indrukwekkende documentaire 'Sterre, tegen de klippen op' uit

dinsdag 27 september 2022

Het onbezorgde leven van de 17-jarige Sterre van Wijlen en haar familie verandert in een nachtmerrie als zij de diagnose botkanker krijgt. Direct komen ze in de mallemolen van scans, biopten, gesprekken en chemokuren terecht.

De dappere tiener besluit om de strijd tegen haar ziekte vast te leggen via social media om andere kinderen en hun ouders te inspireren. Deze social posts zijn videografen Stef van Dijk, Menno Schoone en Stephan Beute ook niet ontgaan. Zij worden geraakt door Sterre’s verhaal en leggen het loodzware traject vast in een indrukwekkende documentaire. Ook spreken ze met haar familie en vriendinnen tijdens deze moeilijke periode en samen blikken ze vooruit naar een hoopvolle toekomst.


Na de diagnose botkanker staat het jaar voor Sterre volledig in het teken van ziekenhuisbezoeken, angstige momenten en revalideren. Maar dat is voor Sterre geen reden om negatief in het leven te staan, want ze heeft namelijk een doel: haar jonge volgers op socialmedia bewust te maken wat de ziekte kanker is en wat voor grote impact het op je leven kan hebben. In haar filmpjes neemt ze inmiddels tienduizenden volgers mee, van haar chemokuur naar scans en van fysiotherapie naar transfusies. Daarnaast maakt Sterre tijd om berichten te beantwoorden van andere jongeren die in hetzelfde onzekere schuitje zitten. Ook vindt ze het belangrijk om allerlei acties te bedenken om geld op te halen voor onder andere het Prinses Maxima Centrum. Kortom deze 17-jarige inspirerende puber is nog lang niet klaar om bij de pakken neer te zitten.

Speciaal voor het bijzondere verhaal van Sterre en deze documentaire schreef de Nederlandse singer-songwriter MEAU (bekend van hits als ‘Dat heb jij gedaan’ en ‘Als je maar bij mij bent’) het nummer ‘Tegen de klippen op’.

'Sterre, tegen de klippen op' wordt geproduceerd door Stef van Dijk, Menno Schoone en Stephan Beute.

Uitzending op woensdag 28 september om 21.30 uur bij Net5 en op KIJK.nl.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers