Netflix kondigt nieuwe film over gijzelingssituatie in Amsterdam aan

maandag 5 februari 2024

Netflix komt volgend jaar met een nieuwe film gebaseerd op waargebeurde feiten; een aangrijpende thriller die draait om een gijzelingssituatie in het hart van Amsterdam, in de Apple Store.

De film schakelt heen en weer tussen de perspectieven van verschillende belangrijke personages die betrokken zijn bij deze intense situatie; van de dader tot de gijzelaars en de hulpverleners, als een mozaïek van ervaringen. De opnames gaan binnenkort van start onder leiding van regisseur Bobby Boermans. De film is geschreven door Simon de Waal en wordt geproduceerd door Horizon Film. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Soufiane Moussouli, Marcel Hensema, Loes Haverkort, Louis Talpe en Emmanuel Ohene Boafo.


Over de film
Een gijzeling die de stad en het land in zijn greep houdt en wereldwijd de aandacht trekt. Een film in mozaïekstijl die zich richt op levensbedreigende situaties en de keuzes die daarbij worden gemaakt.

Bobby Boermans, regisseur: 'De gijzeling in de Apple Store markeert een unieke gebeurtenis in Nederland en inspireerde mij en scenarist Simon de Waal om wederom de handen ineen te slaan. Met deze film streven we naar een verhaal dat zowel oprecht als meeslepend is, en dat het publiek een realistisch beeld geeft van de ervaringen van de betrokkenen tijdens de vijf uur durende gijzeling.'

Cast: Soufiane Moussouli, Marcel Hensema, Loes Haverkort, Louis Talpe,Emmanuel Ohene Boafo, Fockeline Ouwerkerk, Roosmarijn van der Hoek, Matteo van der Grijn, Thijs Boermans, Ahlaam Teghadouini, Admir Sehovic, Eric Corton en Jolanda Van Den Berg

Geregisseerd door: Bobby Boermans

Geschreven door: Simon de Waal

Geproduceerd door: Sabine Brian, Boudewijn Rosenmuller en Diederik van Rooijen

Productiebedrijf: Horizon Film

De film verschijnt in 2025 op Netflix.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers