Nickelodeon zendt 'Slot Marsepeinstein' niet uit door Pietendiscussie

zondag 9 november 2014

De vierde, vijfde en zesde reeks van kinderserie 'Slot Marsepeinstein' zal niet te zien zijn bij Nickelodeon. De populaire zender heeft dit besluit genomen om geen olie op het vuur te gooien in de hele heisa die momenteel woedt rond de figuur van Zwarte Piet.

'KRO Brandpunt', dat zondag aandacht aan het onderwerp besteedt, kreeg een interne mail over de zaak in handen. Productiebedrijf Studio 100 bericht in de mail de crew en de cast dat 'vanwege head-office USA en de beslissing in Nederland van de Hoge Raad rond de 'zwartheid van de pieten' werd beslist om niet door te gaan met de uitzendingen van 'Slot Marsepeinstein' 4,5 en 6 op de zender Nickelodeon.'

'Slot Marsepeinstein' dat al enkele jaren rond de sinterklaasperiode op Nickelodeon wordt uitgezonden, zou vanaf 17 november weer te zien zijn. De serie zal nu worden uitgezonden op de eigen, digitale, zender Studio 100 TV. 'Studio 100 TV zal er alles aan doen om dit pareltje alle kansen te geven die het verdient', zegt producer Björn Pinxten in de interne mail.


Bron: metronieuws.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers