Nieuw bij KRO-NCRV: 'De Vergelijkers'

woensdag 16 oktober 2019

Steeds meer mensen willen duurzame keuzes maken. Maar als je er wat langer bij stil staat dan heeft vrijwel ieder alledaags product zo z'n voors en tegens. Best lastig dus om je groene voornemens uit te voeren.

Sofie van den Enk en Daan Nieber helpen je in het nieuwe KRO-NCRV programma 'De Vergelijkers' met praktische tips en nuttige inzichten op weg bij het maken van groene keuzes.


In aflevering 1 vergelijken Sofie en Daan het milieueffect tussen een papieren krant en een online krant. Sofie noemt het lezen van haar papieren krant zelfs een guilty pleasure. Daan vermoedt bij het lezen van zijn digitale krant veel data- en dus energieverbruik.

Om dat te onderzoeken gaat Daan langs bij een telefoondokter en een datacentrum. Hoe wordt een telefoon gemaakt en wat is daarbij de impact? En hoeveel energie kost het eigenlijk om zijn digitale krant te lezen?

Sofie bezoekt een krantenpapierfabriek en een drukkerij. Worden er voor haar dagelijkse krant nog steeds veel bomen gekapt en hoe vaak kan het papier van de krant tegenwoordig worden gerecycled?

Allebei vragen ze zich af of groene stroom, die wordt ingezet voor zowel de digitale als de papieren krant, nou echt zo groen is.

'De Vergelijkers', donderdag 17 oktober om 21.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers